27 Απρ 2024
READING

Η αυξημένη ζήτηση του denim 

5 MIN READ

Η αυξημένη ζήτηση του denim 

Η αυξημένη ζήτηση του denim 

Η ζήτηση για denim συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, με τα δημοφιλή στυλ να αντικατοπτρίζουν εκείνα της δεκαετίας του ’90, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν πάρει κιλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προτιμούν πιο χαλαρά στυλ.Τα καλά νέα για τους καταναλωτές που ψωνίζουν jeans είναι η συμβολή της τάσης της μόδας στο να γίνουν τα jeans χαλαρότερα, πιο άνετα παντελόνια και brand που είχαν ήδη δραστηριοποιηθεί για να είναι πιο inclusive όσον αφορά τα μεγέθη που προσφέρουν. 

Καθώς οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να βγαίνουν περισσότερο τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μια αναζωπύρωση της κατηγορίας denim ως αξιόπιστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας. Υπάρχει μια απομάκρυνση από τα skinny jeans. Μάρκες όπως η Levi’s γνώριζαν τη συγκεκριμένη τάση μπαίνοντας στην πανδημία και επικεντρώθηκαν σε σιλουέτες που είναι πιο χαλαρές για τις γυναίκες. Παρόμοια στυλ για άνδρες, που μπορεί προηγουμένως να μην ήταν πλέον περιζήτητα, γίνονται πιο δημοφιλή μετά την πανδημία. 

Η Levi συνεχίζει να βλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης για την επιστροφή στη δουλειά και το σχολείο. 

Η Levis έχει βιώσει μια αναγέννηση του denim. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ψωνίσουν τις μάρκες που εμπιστεύονται και αγαπούν. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια υιοθέτηση του casualization, η οποία ξεκίνησε πριν από την πανδημία, συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά της και οι καταναλωτές αγκαλιάζουν την άνεση καθώς αρχίζουν και πάλι να κυκλοφορούν.Τα προϊόντα που έχουν υψηλή ζήτηση χαρακτηρίζονται, γενικά, από πιο χαλαρή εφαρμογή.

Παρόλο που σημαντικές τάσεις, όπως η δεκαετία του ’90, διαμορφώνουν την πορεία της μόδας, η βιωσιμότητα είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ζήτημα σε ολόκληρη τη βιομηχανία αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία σχέδια και οι χαλαρές γραμμές της Levi’s είναι φτιαγμένα από πιο βιώσιμα υφάσματα. 

Η Levis έχει επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα έχοντας δεσμευτεί να διαφυλάξει την υγεία του περιβάλλοντος. Αυτές οι αξίες ήταν σημαντικές για τους πελάτες της Levis και βοήθησαν στη δημιουργία ισχυρής αφοσίωσης στη μάρκα. Η χρονική αυτή στιγμή είναι, επίσης, κρίσιμη ενόψει μιας σημαντικής περιόδου επιστροφής στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει σε πολλούς λιανοπωλητές ένδυσης την πρώτη τους πραγματική ευκαιρία για σημαντική offline ανάπτυξη. 

Η Levi επικεντρώνεται στις direct-to-consumer πωλήσεις και στις ψηφιακές πρωτοβουλίες 

Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να εστιάζει στην επιχείρηση direct-to-consumer, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών της για κάθε αγορά τους. Η Levi διπλασιάζει τις προσπάθειές της σε ψηφιακές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών και της εφαρμογής της για κινητά τηλέφωνα. 

Αυτές οι προσπάθειες επιτρέπουν στην εταιρεία να προσεγγίσει τους νεότερους καταναλωτές και να παρέχει έναν απρόσκοπτο συνδετικό κρίκο για την online-to-offline εμπειρία.Η Levis επενδύει και στα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης, διαθέτοντας μια νέα εμπειρία αγορών που βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία στο πλαίσιο του NextGen store concept της. 

Η τάση για αγορές προϊόντων ένδυσης είναι καθολική  

Η Sezzle, μια δημοφιλής μέθοδος buy-now-pay-later, δήλωσε ότι το 75% των αγοραστών έχουν αγοράσει ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Ιούνιο. Οι πληροφορίες από την έρευνα έδειξαν ότι το 39% των συμμετεχόντων δίνει προτεραιότητα στο να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους αυτό το καλοκαίρι, με τα ταξίδια να κατατάσσονται στη δεύτερη θέση σε ποσοστό 24%. Ο κλάδος της ένδυσης θα συνεχίσει να επωφελείται από αυτή τη μετα-πανδημική στροφή των καταναλωτικών δαπανών προς τα προϊόντα που προορίζονται για βόλτες. 

Επιπλέον, το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι αργότερα το καλοκαίρι, οι ίδιες τρεις κατηγορίες θα παραμείνουν η προτίμησή τους για τις back-to-school αγορές. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν τη γενική τους επιθυμία να ψωνίζουν από φυσικά καταστήματα, ώστε να μπορούν να δουν και να αγγίξουν τα προϊόντα, να πειραματιστούν με επιλογές styling για τα ρούχα τους και να βιώσουν την άμεση ικανοποίηση που προσδίδουν τα προϊόντα που θα αγοράσουν. Η έρευνα της Sezzle περιλαμβάνει την Gen Z (14%), τους Millennials (43%), την Gen X (29%) και τους Baby Boomers (14%). 

Οι λιανοπωλητές ενδυμάτων βιώνουν μια σημαντική τάση ανάκαμψης με αρκετές μάρκες να έχουν ήδη επιτύχει ορατή ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019. Οι American Eagle Outfitters και Levis παρουσίασαν πρόσφατα περισσότερες επισκέψεις για ψώνια σε σχέση με το 2019 και, επί του παρόντος, ηγούνται του κλάδου όσον αφορά τις επισκέψεις για αγορά denim παντελονιών.   

Η έρευνα της Cotton Incorporated παρουσιάζει την ζήτηση για denim   

Τα στοιχεία από μια πρόσφατη έρευνα της Cotton Incorporated έδειξαν αύξηση 16%  σε όσους ανέφεραν ότι ξοδεύουν το ίδιο ποσό ή σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για ρούχα σε σύγκριση με τα επίπεδα δαπανών τους πριν από την πανδημία. 

Καθώς πολλοί καταναλωτές επανέρχονται στην εργασία τους και στις κοινωνικές συναναστροφές, τα κορυφαία είδη στις λίστες τους είναι jeans (31%), t-shirts (30%) και αθλητικά είδη (29%). 

Οι καταναλωτές βλέπουν το τζιν ως ένα dress-up ρούχο της σύγχρονης γκαρνταρόμπας. Η Cotton Incorporated ανέφερε ότι το μέσο βάρος των υφασμάτων έχει μειωθεί συνολικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει καταστήσει τα ρούχα λιγότερο ανθεκτικά. Ο σημερινός καταναλωτής, ωστόσο, αναζητά ρούχα που είναι πιο ανθεκτικά και διαρκούν περισσότερο, γεγονός που αποτελεί καλό σημάδι για τα denim ενδύματα.  

Η αγάπη της Αμερικής για το denim  

Τα ανθεκτικά, προσιτά και μοντέρνα χαρακτηριστικά του denim το έχουν καταστήσει ένα αγαπημένο είδος των ΗΠΑ και της παγκόσμιας αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Levi Strauss απέκτησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την τοποθέτηση rivets στα ανδρικά εργατικά παντελόνια το 1873, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά. Αυτή η διαδικασία ήταν ουσιαστικά η γέννηση των blue jeans και από τότε έχουν μεταμορφωθεί σε αμέτρητα στυλ που αντικατοπτρίζουν εκείνη την εποχή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.