26 Απρ 2024
READING

Το νέο βιωματικό κατάστημα της Lego προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες 

3 MIN READ

Το νέο βιωματικό κατάστημα της Lego προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες 

Το νέο βιωματικό κατάστημα της Lego προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρείται η εμφάνιση μιας νέας τάσης στο καταναλωτικό κοινό, η οποία φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων να επισκέπτονται καταστήματα υψηλής ποιότητας, προσφέροντάς τους ιδιαίτερα διασκεδαστικές branding εμπειρίες.

Εξαιτίας των δεδομένων της κατάστασης, τον προηγούμενο χρόνο οι Lego fans έχουν απομακρυνθεί από τις απτές εμπειρίες που προσφέρουν τα καταστήματα της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, η Lego αφιέρωσε δύο χρόνια ώστε να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα νέο retail μοντέλο, ερευνώντας διεξοδικά ποια είναι τα καινούρια στοιχεία που επιθυμούν οι καταναλωτές όταν επισκέπτονται ένα φυσικό κατάστημα Lego. 

Αναλυτικότερα, η εταιρεία αλλάζει τα δεδομένα της και ανοίγει ένα νέο βιωματικό retail κατάστημα στη Νέα Υόρκη, καθώς προσπαθεί να πειραματιστεί με μία αρκετά σύγχρονη και καινούρια μέθοδο προώθησης λιανικού εμπορίου. Το βιωματικό εμπόριο παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να βιώνει μία αρκετά διαφορετική εμπειρία στον τομέα του εμπορίου. Το νέο κατάστημα μεγέθους 2200 τ.μ. έχει σχεδιαστεί με σκοπό να δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό κόσμο από Lego συνδυάζοντας μοναδικές digital και φυσικές εμπειρίες. 

Παρά την τεράστια αύξηση των δραστηριοτήτων του ecommerce τους τελευταίους 12 μήνες, τα retail καταστήματα εξακολουθούν να διαδραματίζουν πολύ σημαντικό  ρόλο στην ενίσχυση των σχέσεων των καταναλωτών με τα brands. Γι’ αυτό λοιπόν η Lego υποστηρίζει ναι μεν τον συμβατικό τρόπο πώλησης προιόντων στα καταστήματα, προσθέτοντας όμως μερικές πιο σύγχρονες και καινοτόμες πινελιές. Με άλλα λόγια εντάσσοντας το βιωματικό retail εμπόριο μέσα στο νέο κατάστημα της Lego, δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτές να βιώσουν μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία, προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό με σκοπό την αύξηση την πωλήσεων της εταιρείας. 

Επιπλέον η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήθελαν περισσότερες βιωματικές εμπειρίες όπως για παράδειγμα να αγγίξουν και να παίξουν με τις κατασκευές Lego καθώς και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες κατασκευής τους. Στόχος της εταιρείας είναι να εξελιχθεί το ήδη επιτυχημένο brand και να προσφέρει στους ανθρώπους μία αξιομνημόνευτη εμπειρία μετά την αποχώρησή τους από το κατάστημα. 

Πιο συγκεκριμένα στο νέο κατάστημα διατίθεται η διαδραστική  υπηρεσία «Brick Lab», στην οποία το κοινό έχει την δυνατότητα να βιώσει έναν virtual κόσμο. Επιπροσθέτως, το κατάστημα θα περιλαμβάνει το «Tree of Discovery» αποτελούμενο πάνω από 880.000 κομμάτια Lego και αποτελεί την καρδιά του καταστήματος, σχεδιασμένο να εκφράζει τη δέσμευση της  εταιρείας να εντάξει στη λειτουργία της το αίσθημα της ευσυνειδησίας, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Μερικές ακόμη καινοτόμες λειτουργίες του καταστήματος θα περιλαμβάνουν έναν πίνακα storytelling, ένα personalization στούντιο, έναν κατασκευαστή ψηφιδωτών και πολλές ακόμη δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ώστε να βιώσουν οι επισκέπτες μία ξεχωριστή εμπειρία. 

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η Lego έχει προνοήσει ώστε όλες αυτές οι καινούριες δραστηριότητες να έχουν την δυνατότητα να αναπαραχθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα  ανεξάρτητα με την έκταση του καταστήματος, με αποτέλεσμα οι βιωματικές εμπειρίες να προσφέρονται σε περισσότερα από 100 καταστήματα Lego σε όλο τον κόσμο κατά το επόμενο έτος. Ο Όμιλος Lego διαθέτει προς το παρόν περίπου 730 καταστήματα σε 50 χώρες και σχεδιάζει να λειτουργήσει 120 επιπλέον νέα καταστήματα τους επόμενους μήνες. Επίσης σχεδιάζει να επενδύσει στην εξέλιξη των δυνατοτήτων του ecommerce μόνο εάν επιδόσεις της εταιρείας αυξηθούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ωστόσο ο αριθμός των επισκεπτών του online καταστήματος έχει αυξηθεί σημαντικά.

Συνοψίζοντας, είναι αδιαμφισβήτητα εμφανής η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά εξίσου σημαντικός αποτελεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν τα φυσικά καταστήματα τόσο στην οικοδόμηση του brand όσο και στην αύξηση των πωλήσεων. Η επένδυση στην καινοτομία σε όλους τους τομείς του λιανεμπορίου, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες στους καταναλωτές αποτελεί το κλειδί για την αύξηση των πωλήσεων αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών του αγοραστικού κοινού. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.