27 Απρ 2024
READING

Η ισπανική Heura συγκεντρώνει 16 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη φυτικών προϊόντων κρέατος 

3 MIN READ

Η ισπανική Heura συγκεντρώνει 16 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη φυτικών προϊόντων κρέατος 

Η ισπανική Heura συγκεντρώνει 16 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη φυτικών προϊόντων κρέατος 

Τα φυτικά προϊόντα κοτόπουλου και βόειου κρέατος της Heura έχουν κατακτήσει την εγχώρια αγορά της ισπανικής νεοσύστατης επιχείρησης. Μετά από μόλις ένα χρόνο λιανικού εμπορίου, οι «φτερούγες κοτόπουλου», τα «κεφτεδάκια» και τα «μπέργκερ» είναι πλέον τα πιο δημοφιλή προϊόντα εναλλακτικού κρέατος της χώρας.

Τώρα η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια ευρώ από ένα συνδυασμό crowdfunding και διεθνών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Impact Fooding, Capital V, Unovis, Lever VC και Green Monday. Επίσης, συμμετείχαν και επενδυτές από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως οι Chris Smalling, Sergi Roberto και Cesc Fábregas.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις φυτικών κρεάτων επωφελούνται από μια κοινωνική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, με μια πρόσφατη έρευνα να υποδηλώνει ότι το 39% των Βρετανών σχεδιάζει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος. Οι επενδυτές δραστηριοποιούνται επίσης, με τη χρηματοδότηση για ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με πρωτεΐνες να αυξάνονται κατά 178%, από 203 εκατομμύρια ευρώ το 2019 σε 566 εκατομμύρια ευρώ το 2020.

Για τη Heura, το ενδιαφέρον για εναλλακτικές λύσεις πρωτεϊνών υπερβαίνει τις ηθικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες που απομακρύνουν πολλούς από το κρέας. Πολλοί ενδιαφερόμενοι βλέπουν τα φυτικά κρέατα ως ένα μέσο για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη των τροφίμων και τη βελτίωση της υγείας.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει η εταιρεία είναι να βελτιώσει την έννοια του κρέατος, να το καταστήσει βιώσιμο και να παράγεται με τρόπο που ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να το φάει.

Μια καθημερινή εναλλακτική λύση κρέατος

Η ανάπτυξη της Heura ήταν εντυπωσιακή από την κυκλοφορία της το 2017. Η startup ανέφερε έσοδα 8 εκατ. ευρώ το 2020, τριπλασιάζοντας τα κέρδη της από το προηγούμενο έτος. Τώρα λειτουργεί σε 16 χώρες. Στην εταιρεία πιστεύουν ότι η επιτυχία δεν προήλθε μόνο από τη γεύση των προϊόντων τους, αλλά και από τη θρεπτική τους αξία.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το “κόλπο” για τη δημιουργία υγιεινού φυτικού κρέατος βασίστηκε σε ένα βασικό συστατικό: το ελαιόλαδο. Ενώ πολλοί ανταγωνιστές χρησιμοποιούν κορεσμένα λίπη, λόγω της σταθερότητάς τους σε θερμοκρασία δωματίου, η Heura έχει αναπτύξει μια μέθοδο για να κάνει το ελαιόλαδο στερεό, βελτιώνοντας τη θρεπτική αξία των προϊόντων της.

Επέκταση στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η εισφορά κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της ομάδας έρευνας με γνώμονα ένα νέο φυτικό προϊόν χοιρινού κρέατος, καθώς και για τη διευκόλυνση της διεθνούς ανάπτυξης της νεοσύστατης εταιρείας με νέες προσλήψεις.Η Heura δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκτασή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιγράφει ως μία από τις πιο σημαντικές αγορές φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη, έχοντας κατά νου να χρησιμοποιήσει τη χώρα ως αφετηρία για την επέκταση στις ΗΠΑ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.