18 Απρ 2024
READING

Το βιώσιμο κατάστημα της Asda

2 MIN READ

Το βιώσιμο κατάστημα της Asda

Το βιώσιμο κατάστημα της Asda

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ, Asda, δοκιμάζει μια νέα ιδέα βιώσιμου καταστήματος, στο οποίο θα συνεργάζεται με προμηθευτές προκειμένου να δοκιμάσει μια σειρά από ενέργειες, όπως επαναχρησιμοποιημένες συσκευασίες, μεταχειρισμένα ρούχα και ανακύκλωση.

Προκειμένου να ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν αγορές με βιώσιμο τρόπο, το σουπερμάρκετ λάνσαρε το «Greener at Asda Price», μια υπόσχεση ότι τα προϊόντα που βρίσκονται σε οικολογικές συσκευασίες δεν θα κοστίζουν περισσότερο από αυτά που βρίσκονται σε μη οικολογικές. Υπάρχουν δώδεκα τομείς αφιερωμένοι στην βιωσιμότητα της ASDA, που βρίσκονται σε όλο το κατάστημα, βοηθώντας την ενσωμάτωση του μηνύματος υπέρ της βιωσιμότητας καθώς οι πελάτες ψωνίζουν εκεί.

Μέσα από αυτό το κατάστημα αναδεικνύεται και η αξία των συνεργασιών μεταξύ προμηθευτών και λιανοπωλητών, καθώς η Asda θα συνεργαστεί με την Unilever, την Kellogg’s και άλλους προμηθευτές προκειμένου να δοκιμάσουν αυτές τις νέες ιδέες βιωσιμότητας. Το κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη περιοχή με διάφορες ζώνες ξαναγεμίσματος, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν με τη δική τους συσκευασία και να τη ξαναγεμίζουν με το προϊόν που επιθυμούν. Υπάρχουν περισσότερα από 30 είδη προϊόντων που προσφέρονται για αυτή τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων της ξηράς τροφής, των απορρυπαντικών και των προϊόντων ομορφιάς.

Τα μηνύματα βιωσιμότητας ενισχύονται από εντυπωσιακές 3D αφίσες, οι οποίες βοηθούν και στην προώθηση της νέας βιώσιμης μόδας και των λευκών ειδών, που κυκλοφόρησε η εταιρεία με τη δική της μάρκα «George». Επιπλέον, η Asda έχει ανταποκριθεί και στην τάση για μεταχειρισμένα και διαθέτει επιλογές για μεταχειρισμένα vintage ρούχα. Το προσωπικό φοράει στολές που είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα υλικά.

Το κατάστημα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αγοραστές να μειώσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν και να ανακυκλώσουν με ευκολία και η αλυσίδα των σουπερμάρκετ εκτιμά ότι οι πολυάριθμες πρωτοβουλίες που δοκιμάζονται σε αυτό το κατάστημα θα εξοικονομήσουν ένα εκατομμύριο κομμάτια πλαστικού το χρόνο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.