25 Απρ 2024
READING

Η Ikea ξεκινά το ταμείο πράσινης ενέργειας για τις αναπτυσσόμενες χώρες

2 MIN READ

Η Ikea ξεκινά το ταμείο πράσινης ενέργειας για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Ikea ξεκινά το ταμείο πράσινης ενέργειας για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Ο γίγαντας πώλησης επίπλων Ikea δημιουργεί ένα ταμείο για την υποστήριξη των έργων που σχετίζονται με την βιώσιμη ενέργεια στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το νέο ταμείο, σε συνεργασία με το Rockefeller Foundation, θα λάβει χρηματοδότηση το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας σκοπός αποτελεί η συλλογική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι δύο ιδρυτές συγκεντρώνουν περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο, και ελπίζουν να συγκεντρώσουν τα δεκαπλάσια από διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς. Με την συμβολή του συγκεκριμένου ποσού θα χρηματοδοτηθούν έργα ηλιακής ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα. Ο στόχος είναι να εμπλακούν και αυτές οι χώρες στον αγώνα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Οι εμπνευστές επιθυμούν να επεκτείνουν ολόκληρο το έργο σε παγκόσμια κλίμακα. Συμπεριλαμβανόμενων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Ανατολικής Αφρικής, της Sub-Saharan  Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.  Δικαιούχοι θα είναι χώρες όπως η Αιθιοπία, η Ινδία, το Μαλάουι, η Μιανμάρ, η Ρουάντα, η Σιέρα Λεόνε και η Ουγκάντα, η Αϊτή, η Κολομβία και η Βραζιλία. 

Βασικός στόχος αποτελεί η προσέλκυση εμπορικών επενδυτών, μολονότι μια νέα αγορά δημιουργείται γύρω από ένα νέο ενεργειακό δίκτυο, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, μέσω ενεργειών όπως για παράδειγμα να προμηθεύουν τον εξοπλισμό για την παραγωγή ενέργειας. Έτσι η φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζει έργα τόσο για την καταπολέμηση της φτώχειας, όσο και της κλιματικής χρηματοδοτούμενη από τα κέρδη της Ikea. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.