20 Απρ 2024
READING

Squad | Η νέα εφαρμογή φωνητικών μηνυμάτων

4 MIN READ

Squad | Η νέα εφαρμογή φωνητικών μηνυμάτων

Squad | Η νέα εφαρμογή φωνητικών μηνυμάτων

Το Squad ήταν μια εφαρμογή που συνέδεε ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα για να κανονίσουν in-person συναντήσεις. Μετά, ήρθε η πανδημία. Παρόλο που οι περισσότερες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ευδοκίμησαν υπό αυτές τις συνθήκες – οι άνθρωποι αποζητούσαν την ψηφιακή σύνδεση περισσότερο από ποτέ – το Squad δεν μπορούσε να λειτουργήσει. 

Αντί να περιμένει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, που κανείς δεν ήξερε πότε θα τελείωνε, η εταιρεία άλλαξε ριζικά την εφαρμογή.   

Το Squad επανακυκλοφορεί ως μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στον ήχο και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να εμβαθύνουν τη σχέση τους με τους υπάρχοντες στενούς φίλους τους. Το Squad είναι μια audio-only εφαρμογή, αλλά δεν αποτελεί άλλον ένα επίδοξο ανταγωνιστή του Clubhouse. Αντίθετα, λειτουργεί ως ροή ειδήσεων με ενημερώσεις φωνητικών μηνυμάτων από τους πιο στενούς φίλους του χρήστη, οι οποίες διαγράφονται μετά από 24 ώρες.

Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν έως και 12 φίλους στην “ομάδα” τους και μόλις δημοσιεύσουν μια ενημέρωση, τα μέλη της ομάδας μπορούν να αντιδράσουν με emoji ή να στείλουν ένα ιδιωτικό φωνητικό μήνυμα ως απάντηση – και αυτά λήγουν μετά από μια ημέρα, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να είναι πιο ανοιχτοί όσον αφορά το περιεχόμενο που μοιράζονται. Σύντομα, το Squad θα υποστηρίζει τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λειτουργικότητα για ομαδικές κλήσεις ή ομαδικά ηχητικά μηνύματα. Όμως, οι χρήστες μπορεί να προτιμήσουν να μιλήσουν στο τηλέφωνο μέσω του Squad αντί να κάνουν μια τυπική κλήση, αφού η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν έναν τίτλο στην κλήση. Με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη της ομάδας γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται η κλήση προτού απαντήσουν. 

Υπάρχει ένα μεγάλο κενό, επειδή οι περισσότερες εφαρμογές είναι πλατφόρμες ανακάλυψης, πλατφόρμες streaming και προσωπικές πλατφόρμες branding. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για το Squad να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν ισχυρότερες συνδέσεις με τους ανθρώπους που συμπαθούν περισσότερο. 

Η ανάρτηση μιας ηχητικής ενημέρωσης φαίνεται πιο γνήσια από μια επιμελημένη φωτογραφία στο Instagram ή μια επεξεργασμένη ανάρτηση στο Facebook Όπως δείχνει η δημοτικότητα εφαρμογών όπως το Dispo, οι νέοι ανταποκρίνονται περισσότερο σε εφήμερες, αυθεντικές εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, ένα μέσο που αφορά μόνο τον ήχο θα μπορούσε να είναι δύσκολο να πωληθεί στους ανθρώπους που δεν στέλνουν ήδη φωνητικά μηνύματα στο WhatsApp ή το iMessage. Ωστόσο, ενώ η αρχική εξάπλωση του Squad θα είναι εγχώρια, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την εξάπλωσή του εκτός των ΗΠΑ, όπου τα ηχητικά μηνύματα είναι πιο δημοφιλή. 

Η εταιρεία συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Παρά την αλλαγή της κατεύθυνσης της εφαρμογής της, οι επενδυτές της παραμένουν υποστηρικτικοί. Η εταιρεία εξασφάλισε άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια χρηματοδότησης  με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση του Squad να ανέλθει συνολικά στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα. 

Παρόλο που το Squad δεν είναι ανταγωνιστής του Clubhouse, η άνοδος των μέσων ενημέρωσης που προσφέρουν μόνο ηχητικές υπηρεσίες είναι ένα καλό σημάδι για την ικανότητα της εφαρμογής να “σπάσει” μια κορεσμένη κοινωνική αγορά.  

Στη δοκιμή beta του Squad, το 87,5% των χρηστών ολοκλήρωσε τη διαδικασία onboarding. Παρόλα αυτά, το Squad πέφτει θύμα των ίδιων προβλημάτων προσβασιμότητας που ταλαιπωρούν το Clubhouse και πολλούς κλώνους του. Μέχρι στιγμής, το Squad δεν υποστηρίζει λεζάντες, αν και αυτό είναι κάτι που η εταιρεία έχει συζητήσει και ελπίζει να εφαρμόσει στο μέλλον. Η λεζάντα δεν θα μπορούσε μόνο να διευρύνει το κοινό του Squad, αλλά θα μπορούσε και να διαφοροποιήσει περαιτέρω την εφαρμογή από τις μεγάλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το iMessage και το WhatsApp.

Επί του παρόντος, η εφαρμογή είναι μόνο για προσκεκλημένους και λειτουργεί με λίστα αναμονής. Μόλις ο χρήστης βγεί από τη λίστα αναμονής, λαμβάνει τρεις προσκλήσεις. Αν δημοσιεύει για πέντε συνεχόμενες ημέρες, λαμβάνει άλλες τρεις προσκλήσεις, και αν κάποιος που προσκαλέσει εγγραφεί, λαμβάνει άλλες δύο προσκλήσεις. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να συμπληρώσει την 12μελή ομάδα του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.