20 Απρ 2024
READING

Οι νέοι στην Αγγλία είναι πιο στρεσαρισμένοι από τους συνομηλίκους τους παγκοσμίως

2 MIN READ

Οι νέοι στην Αγγλία είναι πιο στρεσαρισμένοι από τους συνομηλίκους τους παγκοσμίως

Οι νέοι στην Αγγλία  είναι πιο στρεσαρισμένοι από τους συνομηλίκους τους παγκοσμίως

Οι μισοί (50%) από τους millennials και τη Γενιά Z στο Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνονται αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι συνεχώς ή τον περισσότερο χρόνο, με τα επίπεδα άγχους μεταξύ των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 41% των millennials και το 46% της Γενιάς Z δηλώνουν ότι αισθάνονται αγχωμένοι ή ανήσυχοι όλο ή τον περισσότερο χρόνο. 

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι οι ανησυχίες για το μακροπρόθεσμο οικονομικό τους μέλλον (36% των millennials και 35% της Γενιάς Z), η ευημερία της οικογένειάς τους (36% των millennials και 31% της Γενιάς Z) και οι προοπτικές καριέρας (33% των millennials και 36% της Γενιάς Z), αναδείχθηκαν ως οι κύριες αιτίες άγχους μεταξύ όσων αισθάνονται αγχωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το άγχος και το στρες που προκλήθηκε από την πανδημία ώθησε το 26% των millennials και το 22% της Γενιάς Ζ να πάρουν άδεια από την εργασία τους. Όμως, το 44% δεν δήλωσε την πραγματική πρόθεση του χρόνου απουσίας του λόγω του στίγματος γύρω από την ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας. Περισσότεροι από τους μισούς millennials δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά στους εργοδότες τους για το στρες και το άγχος τους. 

Μόνο το 43% των millennials και το 38% της Γενιάς Z πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. 

Στο μεταξύ, το 35% των millennials και το 39% της Γενιάς Z έχουν ήδη επιλέξει τι είδους εργασίας επιθυμούν, καθώς και τους οργανισμούς για τους οποίους είναι πρόθυμοι να εργαστούν με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και την ηθική τους τα τελευταία δύο χρόνια. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.