25 Απρ 2024
READING

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων λένε ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι το κορυφαίο μέτρο επιτυχίας του marketing

2 MIN READ

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων λένε ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι το κορυφαίο μέτρο επιτυχίας του marketing

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων λένε ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι το κορυφαίο μέτρο επιτυχίας του marketing

Οι περισσότεροι ηγέτες επιχειρήσεων (80%) δηλώνουν ότι η αύξηση των εσόδων και των πωλήσεων είναι το κορυφαίο deliverable του marketing, με την απόκτηση πελατών και την κερδοφορία στη δεύτερη θέση (71%).

Τα στελέχη επιχειρήσεων είναι επίσης πεπεισμένα για την ικανότητα του marketing να ηγηθεί της ανάκαμψης της ανάπτυξης το 2021, με το 69% να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ηγετικών στελεχών και των ομάδων marketing αυξάνεται, επίσης, με το 84% των ηγετών επιχειρήσεων να δηλώνουν ότι σημειώνουν πιο τακτική προσπάθεια. Ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς (46%) δηλώνουν ότι οι επιδόσεις της ομάδας marketing τους ήταν πολύ καλές ή εξαιρετικές το 2020, ενώ ένα επιπλέον 45% δηλώνει ότι ήταν μέτριες.

Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (37%) δηλώνουν ότι η συνεργασία μεταξύ των λειτουργικών τομέων των επιχειρήσεων και του marketing θεωρείται “στενή, ισορροπημένη, αποτελεσματική και καλά ενσωματωμένη”, ενώ βελτιώνεται συνεχώς.

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του marketing, καθώς το 62% των ερωτηθέντων στην έρευνα θεωρεί ότι ο CMO διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο ως “συνήγορος και υπέρμαχος της εμπειρίας του πελάτη” στον οργανισμό τους.

Το γεγονός ότι η δευτερεύουσα άποψη των CMO είναι “ηγέτης ψηφιακού μετασχηματισμού/αυτοματοποίησης marketing” είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα, δεδομένης της εντολής εκσυγχρονισμού σε έναν ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αναζητούν από τους υπεύθυνους marketing να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους σε πέντε βασικούς τομείς απόδοσης και value creation: δημιουργία ζήτησης και ανάπτυξη πωλήσεων, σχεδιασμός, εκτέλεση και επιρροή των εκστρατειών, customer journey, απόκτηση και conversion των πελατών, σχεδιασμός marketing για την υποστήριξη στρατηγικών ψηφιακής ανάπτυξης και ανάληψη δράσης με βάση τη γνώση των δεδομένων σχετικά με τους πελάτες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.