25 Απρ 2024
READING

Σχεδόν 11 δις. δολάρια πωλήσεις σε δυο ημέρες στο Amazon Prime Day

2 MIN READ

Σχεδόν 11 δις. δολάρια πωλήσεις σε δυο ημέρες στο Amazon Prime Day

Σχεδόν 11 δις. δολάρια πωλήσεις σε δυο ημέρες στο Amazon Prime Day

Οι συνολικές διαδικτυακές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της 48ωρης Prime Day της Amazon σχεδόν στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια – κατά 6,1% υψηλότερες από τις συνολικές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου που προέκυψαν από την εκδήλωση του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Adobe Analytics. 

Το συνολικό ποσό ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από την περσινή Cyber Monday, η οποία ήταν η πιο μεγάλη ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ όσον αφορά τις ψηφιακές πωλήσεις. Ωστόσο, η εκδήλωση της Prime Day διήρκησε 48 ώρες, σε αντίθεση με την 24ωρη της Cyber Monday. 

Ο δείκτης που παρακολούθησε η Adobe Analytics εξετάζει περισσότερες από 1 τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστοσελίδες λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ και πάνω από 100 εκατομμύρια αντικείμενα σε 18 κατηγορίες προϊόντων. 

Σύμφωνα με την Adobe, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της Prime Day, και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια τη δεύτερη ημέρα. Αυτό κατέστησε τη Δευτέρα ως την ημέρα με τις περισσότερες ψηφιακές πωλήσεις για φέτος και την Τρίτη τη δεύτερη πιο μεγάλη. Συνολικά, η 48ωρη Prime Day 2020 απέφερε 10,4 δισ. δολάρια σε συνολικά ψηφιακά έσοδα στις ΗΠΑ. 

Οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της Cyber Monday του 2020 ανήλθαν σε περίπου 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας την ημέρα με τις περισσόετερς online αγορές στις ΗΠΑ που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση για online αγορές, καθώς οι καταναλωτές ανυπομονούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το φαινόμενο halo effect της Prime Day, το οποίο απέφερε σημαντική άνοδο των εσόδων, τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές. 

Οι συνολικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της Prime Day περιλαμβάνουν τις αποδόσεις των Walmart, Target, Best Buy και Kohl’s, οι οποίες προσέφεραν επίσης ανταγωνιστικές εκπτώσεις αυτήν την εβδομάδα.Το Amazon έχει καταφέρει να “επιβάλλει” την Prime Day με αποτέλεσμα την συμμετοχή και των υπόλοιπων εταιρειών σε αυτή την μεγάλη οργάνωση προσφορών και εκπτώσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Adobe δήλωσε ότι οι λιανοπωλητές που αποφέρουν έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως ανέφεραν αύξηση 29% στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της Prime Day σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ημέρα του Ιουνίου, ενώ οι μικρότεροι λιανοπωλητές που αποφέρουν ετήσια έσοδα κάτω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων είδαν αύξηση 21%. 

Η Adobe διαπίστωσε επίσης ότι τα επίπεδα των εκπτώσεων ήταν αρκετά σταθερά τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τα παιχνίδια να μειώνονται κατά 12% κατά μέσο όρο και τις ηλεκτρικές συσκευές κατά 5%. Είπε ακόμα ότι οι καλύτερες προσφορές αναμένεται να έρθουν πιο κοντά στην περίοδο των εορτών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.