25 Απρ 2024
READING

Η Apple μεταμορφώνει ένα ιστορικό θέατρο σε εξαιρετικό κατάστημα

3 MIN READ

Η Apple μεταμορφώνει ένα ιστορικό θέατρο σε εξαιρετικό κατάστημα

Η Apple μεταμορφώνει ένα ιστορικό θέατρο σε εξαιρετικό κατάστημα

Γεγονός αποτελεί το opening του καταστήματος της Apple, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό Tower Theatre στο κέντρο του Λος Άντζελες. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμφισβήτητα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει πραγματοποιήσει η Apple μέχρι σήμερα και άνοιξε χθές επίσημα τις πόρτες του.

Αναλυτικότερα το Tower Theatre σχεδιάστηκε το 1927 από τον διάσημο αρχιτέκτονα θεάτρου κινηματογράφων S. Charles Lee και ήταν το πρώτο θέατρο στο Los Angles, το οποίο πρόβαλε ταινίες με ήχο. Επίσης υπήρξε το πρώτο θέατρο της πόλης, το οποίο παρείχε κλιματισμό. Στη συνέχεια το 1988 σταμάτησε να λειτουργεί σαν θέατρο παραμένοντας ένας χώρος άδειος και αχρησιμοποίητος.

Έτσι η Αpple  συνεργάστηκε με κορυφαίους συντηρητές και καλλιτέχνες αποκατάστασης του Λος Άντζελες, με σκοπό τόσο την διατήρηση όσο και την αποκατάσταση της ομορφιάς και του μεγαλείου του θεάτρου. Κάθε επιφάνεια του κτιρίου τελειοποιήθηκε προσεκτικά, ενώ ταυτόχρονα το οίκημα υποβλήθηκε σε πλήρη σεισμικό έλεγχο, πραγματοποιώντας όποια εργασία ήταν απαραίτητη ώστε να αναβαθμιστεί και να είναι απόλυτα ασφαλές. Στο πλαίσιο της αποκατάστασης και της συντήρησης του έργου, η Apple προέβη στις εξής ενέργειες: αποκατέστησε τον πύργο ρολογιού του κτιρίου, αναδημιούργησε τη σκηνή του, καθαρίστηκε το εξωτερικό terra cotta και ανακαινίστηκε η ιστορική πινακίδα του. 

Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό του αναδιαμορφωμένου κτηρίου, οι επισκέπτες αφού προσπεράσουν τις πόρτες εισέρχονται στο μνημειώδες lobby εμπνευσμένο από τη φημισμένη Όπερα του Παρισιού. Το lobby διαθέτει μια μεγάλη τοξωτή σκάλα με χάλκινα κιγκλιδώματα πλαισιωμένα από μαρμάρινους κορινθιακούς κίονες. Σημείο αναφοράς αποτελεί ένας μεγάλος χώρος που ονομάζεται Forum, ο οποίος περιέχει ένα χαρακτηριστικό video wall και αποτελεί την καρδιά των καταστημάτων της. Το συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει σχεδόν σε όλα τα καινούρια και πολλά από τα αναδιαμορφωμένα καταστήματα της Apple. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλήρως ανακαινισμένη καμάρα και περιβάλλεται από τα αυθεντικά μπαλκόνια του θεάτρου.

Σε αυτόν τον χώρο θα φιλοξενείται το «Today at Apple», όπου θα παρέχονται καθημερινά δωρεάν στο κοινό συνεδρίες, στις οποίες επικεφαλής θα είναι τα μέλη της ομάδας της Apple και μέλη της τοπικής δημιουργικής κοινότητας, παρέχοντας αφενός ένα κομμάτι έμπνευσης και αφετέρου θα έχουν την δυνατότητα να διδάσκουν δεξιότητες κυρίως πρακτικές. Τα προϊόντα της Apple θα προβάλλονται στο αμφιθέατρο, που περιβάλλεται από διακοσμημένους τοξωτούς κόλπους, φτιαγμένους από αναπαλαιωμένο χάλκινο. Ακόμη τα original καθίσματα του θεάτρου στον υψηλότερο όροφο έχουν αντικατασταθεί ώστε να δημιουργήσουν έναν ανοιχτό και  ευέλικτο χώρο, στον οποίο θα βρίσκεται  το δημοφιλές Genius Bar της Apple.

Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε την έναρξη της νέας πρωτοβουλίας «Creative Studios», την οποία χαρακτήρισε ως ένα παγκόσμιο έργο που θα προσφέρει πρακτική εμπειρία και καθοδήγηση σε νεαρά άτομα, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημιουργικά και ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο τομέα. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο νέο κατάστημα στο LA και στο κατάστημα της Apple στο Πεκίνο. Εν κατακλείδι, η δημιουργικότητα και η έμφαση στην εκπαίδευση είναι βασικές αξίες για την Apple. Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι πλέον να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει νέους ανθρώπους με όρεξη και δημιουργικότητα, παρέχοντάς τους δωρεάν ενημέρωση και εκπαίδευση σε τομείς που αφορούν την τέχνη. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.