20 Απρ 2024
READING

Η Levi Strauss υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της είναι “slow fashion”

2 MIN READ

Η Levi Strauss υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της είναι “slow fashion”

Η Levi Strauss υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της είναι “slow fashion”

Σε μια συζήτηση σχετικά με τον μετασχηματισμό της αγοράς ο COO της Levi Strauss δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι οι καταναλωτές να φορούν τα προϊόντα της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Levi Strauss θέλει να τους καταναλωτές να καταλάβουν ότι τα προϊόντα της είναι, κατά κάποιο τρόπο, το αντίθετο του fast fashion και ότι δεν είναι προϊόντα για πέταμα. Αντίθετα, μπορούν να τα φοράνε για πολύ καιρό. 

Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με το πώς να ανακυκλώνουν τα προϊόντα της ή να αξιοποιούν τα tailor shops της εταιρείας για να επιδιορθώνουν ή να εξατομικεύουν αυτά που έχουν αγοράσει. 

Ο λιανοπωλητής συνεχίζει να προωθεί τις προσπάθειές του μέσω της πρώτης έκθεσης βιωσιμότητας που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους. Αυτή, θα επιτρέψει στην εταιρεία και σε άλλους να παρακολουθήσουν την πρόοδό της, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να επιτρέψουν στη Levi’s να αποδείξει τον αντίκτυπό της, μετρώντας τα προγράμματά της με την πάροδο του χρόνου. 

Σύμφωνα με την εταιρεία τα προϊόντα κατασκευάζονται με καλύτερο τρόπο, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και η εταιρεία θέλει να επιτύχει την αφοσίωση των καταναλωτών, προκειμένου να αποτραπεί η υπερκατανάλωση. 

Κάθε χρόνο κατασκευάζονται σχεδόν 100 δισεκατομμύρια τεμάχια ενδυμάτων. Η πρόσφατη καμπάνια της Levi’s “Buy Better, Wear Longer” εμβαθύνει στο θέμα της υπερπαραγωγής και της υπερκατανάλωσης, απευθυνόμενη στις υπόλοιπες εταιρείες, τους καταναλωτές και τη βιομηχανία γενικότερα, ζητώντας τους να δρούν πιο προσηλωμένα στο πώς σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, πωλούν και αγοράζουν ρούχα. 

Η εταιρεία έχει, επίσης, στόχους όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 40% των εκπομπών εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας της. Επειδή συνεργάζεται με τρίτους προμηθευτές, αυτό απαιτεί από την εταιρεία να συνεργαστεί με τους εν λόγω προμηθευτές για να διασφαλίσει ότι συμφωνούν, καθώς και να τους εξασφαλίσει ότι θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να εφαρμόσουν αυτά τα προγράμματα που θα τους βοηθήσουν να λειτουργούν με πιο βιώσιμη φιλοσοφία. 

Το περασμένο φθινόπωρο, η Levi’s ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές σε διευθυντικά στελέχη, στο πλαίσιο της προσπάθειας της μάρκας να επικεντρωθεί στην άμεση πώληση στον καταναλωτή και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία αναγκάστηκε να καταργήσει περίπου 700 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, εκτός λιανικού εμπορίου και παραγωγής, δηλαδή το 15% του εν λόγω εργατικού δυναμικού, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

https://www.youtube.com/watch?v=M7ZBIcUz-lE

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.