H Ikea επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα μέσω διαδραστικής καμπάνιας

Η Ikea δοκιμάζει μια διαδραστική ηχητική διαφήμιση στην πλατφόρμα ροής μουσικής, Pandora, όπου μπορούν να μιλήσουν οι ακροατές. Η διαφήμιση λειτουργεί ως αμφίδρομη συνομιλία, ξεκινώντας με ένα μήνυμα σχετικά με την αποστολή βιωσιμότητας της Ikea και ρωτώντας τους ακροατές εάν θέλουν να ακούσουν συμβουλές για το πώς να ζήσουν πιο οικολογικά συνειδητές ζωές. Όσοι απαντούν προφορικά με «ναι» θα ακούσουν τρεις συμβουλές και θα μεταφερθούν στον ιστότοπο της Ikea.

Η δοκιμή στο Pandora είναι μέρος μιας καμπάνιας που πραγματοποιεί η Ikea σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό βίντεο και την τηλεόραση έως και τον Νοέμβριο. Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει και ένα σποτ που απεικονίζει ένα μικρό ρομπότ να προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη, συνειδητοποιώντας ότι οι μικρές ενέργειες βιωσιμότητας, όπως ο περιορισμός των απορριμμάτων τροφίμων και η επιλογή οικολογικής σακούλας για τα ψώνια του σουπερμάρκετ, μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές. Η τελευταία εκστρατεία της Ikea επιχειρεί να καταστήσει τον περιβαλλοντισμό πιο προσιτό στον μέσο καταναλωτή και να τοποθετήσει την εταιρεία ως ένα μέσο βοήθειας προς αυτόν το δρόμο.

Η δοκιμή στο Pandora και το δημιουργικό σποτ «Little Robot» είναι οι τελευταίες προσπάθειες στην ευρύτερη αποστολή της Ikea σχετικά με τη βιωσιμότητα. Η σουηδική εταιρεία επίπλων εδώ και χρόνια εράζεται για μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες, αξιοποιώντας την παγκόσμια οικονομική της δύναμη και την επωνυμία της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μέσω της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια, η Ikea έχει ενσωματώσει αυτήν την εστίαση στο marketing της, βοηθώντας στην τοποθέτηση της μάρκας ως λύση προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να ζουν πιο βιώσιμα. Τώρα, η δραστηριότητά της δοκιμάζει το έδαφος για μια ηχητική διαφήμιση που είναι πιο “συνομιλητική” και διαδραστική από τις παραδοσιακές μορφές. Οι ακροατές μπορούν να ακούσουν για την αποστολή βιωσιμότητας της Ikea και να λάβουν συμβουλές για οικολογική συνείδηση ​​διαβίωσης, αφού απαντήσουν προφορικά στη διαφήμιση. Ταυτόχρονα, η διαφήμιση θα κατευθύνει τους ακροατές στον ιστότοπο της, βοηθώντας την Ikea να δημιουργήσει διαδικτυακή κίνηση και να αυξήσει τις πιθανές πωλήσεις.

Η εταιρεία λάνσαρε, επίσης, και το «The Trash Collection 2021», μια σειρά από έπιπλα, την οποία η επωνυμία προωθεί με ένα βίντεο που επισημαίνει τις επιπτώσεις που δημιουργούν τα απορρίμματα στο περιβάλλον. Το σποτ, που δημιουργήθηκε με το πρακτορείο Try Oslo, υποδηλώνει ότι η Ikea χρησιμοποιεί το κύρος της για να διαμορφώσει την οικολογική συμπεριφορά των καταναλωτών.

Το «Little Robot» δεν είναι το πρώτο παράδειγμα της Ikea που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό θέμα μέσω μηνυμάτων. Τον Μάρτιο δημιούργησε ένα παιχνίδι ψηφιακών καρτών για Instagram Stories, που αντιμετώπιζε την ανισότητα των φύλων στις οικιακές δουλειές, καθιστώντας ένα ακανθώδες κοινωνικό ζήτημα πιο προσβάσιμο μέσω του gamification στα κοινωνικά μέσα.