19 Απρ 2024
READING

Έρευνα I Το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για σπιτικό φαγητό θα συνεχιστεί

3 MIN READ

Έρευνα I Το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για σπιτικό φαγητό θα συνεχιστεί

Έρευνα I Το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για σπιτικό φαγητό θα συνεχιστεί

Οι καταναλωτές αποδίδουν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στο σπιτικό φαγητό, με το 41% ​​των συμμετεχόντων, σε μια έρευνα που διεξήγαγε η Food Industry Association (FMI), να δείχνει ότι σκοπεύει να προετοιμάζει περισσότερα γεύματα στο σπίτι από ότι πριν από την έναρξη της πανδημίας. Το 49% των αγοραστών σουπερμάρκετ που συμμετείχαν στην έρευνα «FMI’s 2021 U.S. Grocery Shopper Trends» δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην επιλογή θρεπτικών τροφίμων τώρα σε σχέση με πριν την κρίση της δημόσιας υγείας.

Ενώ η επίδραση που είχε η πανδημία στις συνήθειες αγορών από σουπερμάρκετ μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να γίνει σαφής, η έρευνα της FMI υποστηρίζει ότι τουλάχιστον μερικές από τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την κατανάλωση τροφίμων είναι εδώ για να μείνουν.

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων της έρευνας είναι ότι οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο φαγητό με τα μέλη της οικογένειας από ότι στο παρελθόν. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 34% των καταναλωτών θεωρούν το φαγητό με την οικογένειά τους εξαιρετικά σημαντικό, ποσοστό που είναι έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το φαγητό με μέλη της οικογένειας δεν είναι σημαντικό για αυτούς.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι η ευθύνη για τη διασφάλιση των τροφίμων που αγοράζουν στα σουπερμάρκετ είναι αποκλειστικά δική τους ενώ λίγο κάτω από το ένα τρίτο των καταναλωτών δήλωσε ότι τα σουπερμάρκετ φέρουν την ευθύνη να τους παρέχουν θρεπτικά τρόφιμα.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι μαγειρεύουν τώρα περισσότερο από ότι πριν την πανδημία. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν γίνει πιο ειδικευμένοι στο μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σε ένα δυνητικά ανησυχητικό σημάδι για τους εμπόρους λιανικής πώλησης τροφίμων, μόλις το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τα καταστήματα τροφίμων προκειμένου να τους βοηθήσουν να παραμείνουν υγιείς. 

Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν διαδικτυακά εργαλεία για να διακρίνουν λεπτομέρειες σχετικά με προϊόντα κατά την πραγματοποίηση αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ενώ πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή από ότι στο παρελθόν στη διατροφική αξία των τροφίμων που αγοράζουν, το 58% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι θα μπορούσε να κάνει κάπως ή πολύ πιο καλές επιλογές. Ωστόσο, το ποσοστό των ερωτηθέντων στην έρευνα που πιστεύει ότι οι διατροφικές του συνήθειες είναι «αρκετά υγιείς» ή «όσο πιο υγιείς γίνεται» έχει αυξηθεί κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες κατά το προηγούμενο έτος, σε 41%.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι το ποσοστό των καταναλωτών που τρώει κρέας λιγότερο συχνά από ότι στο παρελθόν, είχε σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, από 10% το 2019 σε 19% το 2021, μια αλλαγή που έρχεται με φόντο την αυξανόμενη δημοτικότητα των φυτικών προϊόντων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.