16 Απρ 2024
READING

Τα Cosmos Sport φέρνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα το Fit Finder και παρέχουν λύση σε ενα πρόβλημα

4 MIN READ

Τα Cosmos Sport φέρνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα το Fit Finder και παρέχουν λύση σε ενα πρόβλημα

Τα Cosmos Sport φέρνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα το Fit Finder και παρέχουν λύση σε ενα πρόβλημα

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είχε ανάπτυξη το 2020 αλλά και το 2021 τέτοια που να αντιστοιχεί σε μια πενταετία μέσα σε μόλις μερικούς μήνες.Είναι απαραίτητο πλέον για όλους τους retailers να έχουν παρουσία στο ψηφιακό κανάλι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με όποιο τρόπο επιθυμούν να αγοράσουν.

Με την μεγάλη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου προκύπτουν και διάφορες νέες προκλήσεις για τις εταιρείες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν γρήγορα και επιτυχημένα.

Στον χώρο της μόδας, της ένδυσης και της υπόδησης μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αν όχι η μεγαλύτερη είναι η δοκιμή κυρίως των ρούχων και λιγότερο των παπουτσιών.Επειδή μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτή η δοκιμή των ρούχων αυτό οδηγούσε σε ένα μεγάλο πρόβλημα, για τους πελάτες αλλά και για τις εταιρείες.Το πρόβλημα των επιστροφών αφού σε πολύ σημαντικό ποσοστό τα μεγέθη δεν ήταν αυτά που εφάρμοζαν στους πελάτες με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των αγορών να καταλήγει σε επιστροφές.

Για τους πελάτες αυτό δημιουργεί ενόχληση και δυσαρέσκεια και χαμένο χρόνο στην διαχείριση των επιστροφών τους προς την εταιρεία.Γενικότερα μια δυσάρεστη εμπειρία στην οποία δεν έχουν ευθύνη οι ίδιοι αλλά ούτε και οι εταιρείες.

Από την άλλη οι επιστροφές στις εταιρείες ρούχων είναι μια μεγάλη πρόκληση αφού απαιτεί χρόνο διαχείρισης και σημαντικό κόστος.Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι εταιρείες δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα αποθέματα που επέστρεφαν γρήγορα ώστε να είναι διαθέσιμα για πώληση και ενώ είχαν αναλάβει και κόστος μεταφορικών για να παραδώσουν και να παραλάβουν πίσω τα προϊόντα.Σύμφωνα με έρευνες η εκτίμηση είναι ότι οι επιστροφές ρούχων μπορούν να ξεπεράσουν το 40% σε κάποιες εταιρίες και συγκεκριμένες κατηγορίες ρούχων.

To  cosmossport.gr, συνεχίζει να καινοτομεί και να παρέχει λύση σε αυτό το πρόβλημα , με τη νέα υπηρεσία Fit Finder, ένα έξυπνο σύμβουλο μεγεθών. Το  Fit Finder βοηθάει στην ιδανική εφαρμογή αθλητικών ρούχων και παπουτσιών κατά την on line παραγγελία, αξιοποιώντας τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης. Η νέα υπηρεσία που λανσάρουν τα Cosmos Sport, αποτελεί αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρία Fit Analytics στην Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιούν κορυφαία Fashion Brands παγκοσμίως. 

Τα Cosmos Sport απαντώντας στην ανάγκη του καταναλωτή για ιδανική εφαρμογή αθλητικών ρούχων και υποδημάτων σε κάθε αγορά, αλλάζει τον τρόπο που ο καταναλωτής επιλέγει το νούμερο του. Ο καταναλωτής μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να συμπληρώσει προσωπικές πληροφορίες (ύψος, βάρος, ηλικία κ.λπ.), τις οποίες το Size Finder συγκρίνει αυτόματα με εκείνες άλλων αγοραστών, ώστε να προτείνει με ακρίβεια μέγεθος ανά μάρκα.Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το σωστό μέγεθος και η εταιρεία να μην χρειάζεται να διαχειριστεί επιστροφές προϊόντων.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι η Cosmos Sport είναι ένα από τα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση σε όγκο πωλήσεων αλλά και σε ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων.Συγκεκριμένα το 2020 τα ηλεκτρονικά κανάλια της Cosmos Sport, Sneaker10, Sportsfactory, Slamdunk πραγματοποίησαν άνω του 50% των ετήσιων πωλήσεων, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να παραμένει ανέκαθεν στρατηγική προτεραιότητα, ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις σε τεχνολογία και ανθρώπινο ταλέντο σε στενή συνεργασία με κορυφαία ιδρύματα και φορείς της χώρας.  

Η στρατηγική της εταιρείας είναι η καλύτερη εμπειρία σε κάθε σημείο επαφής με τους πελάτες των brands της, και έχει κατανοηθεί από αυτή ότι η τεχνολογία αποτελεί δυνατό σύμμαχο σε αυτό το ταξίδι. Η ακρίβεια στην επιλογή μεγέθους είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας εξαιρετικής αγοραστικής εμπειρίας.

Η μεγάλη συζήτηση που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια για το omnichannel περιέχει ζητήματα όπως η σωστή επιλογή μεγέθους και κατά συνέπεια οι επιστροφές προϊόντων.Μόνο οι εταιρείες που θα παρέχουν μια εξαιρετική και με συνέπεια εμπειρία σε όλα τα κανάλια χωρίς τριβές και εμπόδια για τους πελάτες μπορούν να έχουν πορεία ανάπτυξης αφού το μέλλον είναι ήδη εδώ αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα.Και φαίνεται ότι η Cosmos Sport το έχει κατανοήσει και υλοποιεί

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα & να δοκιμάσετε τη νέα υπηρεσία εδώ. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.