Οι περισσότερες μάρκες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα.

Η πλειονότητα (65%) των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι ο κύριος στόχος τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα του brand τους.Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της δέσμευσης στην κοινωνία και την κοινότητα (45%), ακολουθούμενη από την αύξηση της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο (39%) και την αύξηση του κοινού (36%). Η αύξηση των πωλήσεων μέσω των κοινωνικών μέσων αποτελεί στόχο μόνο για το 17% των brand.

Ωστόσο, υπάρχει μια αντίθεση στις προσδοκίες των marketers και των καταναλωτών στις κοινωνικές πλατφόρμες. Οι έμποροι κατατάσσουν ως πιο σημαντικό το να είναι κανείς “γνωστός για το ότι παρέχει καινοτόμο κοινωνικό περιεχόμενο”, αλλά οι καταναλωτές το τοποθετούν στην τέταρτη θέση.

Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι θέλουν οι μάρκες να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “για να είναι γνωστές για το ότι έχουν τον πελάτη ως προτεραιότητα” και για την παροχή “προϊόντων/υπηρεσιών υψηλής ποιότητας”, τα οποία οι έμποροι τοποθετούν από κοινού στην τρίτη θέση.Οι έμποροι αναφέρουν ως δεύτερο σημαντικότερο λόγο τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να είναι πολιτισμικά σχετικές, αλλά οι καταναλωτές το κατατάσσουν στην πέμπτη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here