H Alpro παρουσιάζει την νέα σειρά φυτικών ροφημάτων «Not MLK»

Η πρωτοποριακή εταιρεία βιολογικών και φυτικών προϊόντων Alpro θέλοντας να πείσει τους πραγματικούς λάτρεις του γάλακτος, παρουσιάζει τη νέα σειρά φυτικών ροφημάτων «Not MLK». Με άλλα λόγια η εταιρεία επεκτείνεται και ανακαλύπτει καινούρια ροφήματα, τα οποία έχουν παραχθεί με βάση τα φυτά. 

Έτσι ο κατασκευαστής φυτικών προϊόντων αναζητά μια νέα σύνθεση, η οποία θα προσφέρει πλούσια γεύση, κρεμώδη και απαλή υφή και γενικότερα προσφέρει πληθώρα εφαρμογών σε πολλές και διαφορετικές επιλογές όπως και με τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Τα νέα ροφήματα έχουν βασιστεί και παραχθεί με υλικά όπως είναι η βρώμη και οι πρωτεΐνες από μπιζέλια, τα οποία έχουν πολύ διακριτική και ανάλαφρη γεύση. Ακόμη ακριβώς όπως το συμβατικό γάλα, διατίθεται σε πλήρεις και ημι-αποβουτυρωμένο,  ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνδυασμό στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες  όλων των ανθρώπων όπως είναι ο καφές, το πρωινό με δημητριακά ή ακόμη και σκέτο στο ποτήρι. 

Με το όνομα της νέας σειράς ροφημάτων, η Alpro θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι γάλα. Ωστόσο, αυτή η επιλογή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μικρή πρόκληση, διότι πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέσυρε την πρόταση που απαγόρευε οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των γαλακτοκομικών προϊόντων και των φυτικών ροφημάτων. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν όρους όπως γάλα σόγιας ή γιαούρτι με βάση τα φυτά. Αναντίρρητα η Alpro με την παράληψη ενός από τα γράμματα της λέξης Milk (MLK), πρωτοπορεί. 

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη όσον αφορά τον τρόπο και τα υλικά παραγωγής των ροφημάτων, μολονότι στην συσκευασία των προϊόντων αναγράφεται ότι το προϊόν δεν έχει παραχθεί με γαλακτοκομικά υλικά και είναι εντελώς φυτικό, κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται από την νομοθεσία. Επιπροσθέτως, έχει καταστεί σαφές ότι είναι ένα ρόφημα βρώμης με βάση τα φυτά, ενημερώνοντας πλήρως τον καταναλωτή δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν. 

Φανερά συνεχόμενη ανάπτυξη 

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν ροφήματα με βάση τα φυτά, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.Συνοψίζοντας είναι ιδιαίτερα φανερή η συνεχόμενη εμφάνιση εναλλακτικών λύσεων  σε έναν αρκετά προσοδοφόρο τομέα ανάπτυξης, στον οποίο όλο και πιο ευρέος διαδεδομένες διεθνείς εταιρείες αρχίζουν να εντάσσονται, όπως για παράδειγμα η μοντέρνα σουηδική εταιρεία Oatly κατάφερε να προσελκύσει διάσημους επενδυτές όπως η Oprah Winfrey, η Natalie Portman και ο Jay-Z. Παράλληλα ο γίγαντας τροφίμων Nestle ξεκίνησε μια σειρά με υποκατάστατα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνες μπιζελιού.