Έρευνα I Οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα για ταχύτερη παράδοση προϊόντων

Η γρήγορη αποστολή ήταν μια δημοφιλής επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και πολλοί καταναλωτές θα πλήρωναν ένα επιπλέον ποσό για να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν.Σύμφωνα με την έρευνα, «Delivering on Demand: Consumer 2021 Insights Survey» το 59% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν την παράδοση 1 έως 2 ημερών τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Φαίνεται ότι τους άρεσε η εμπειρία, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι περίπου τα δύο τρίτα (65%) των ερωτηθέντων θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για παράδοση που θα διαρκέσει από μια έως δύο ημέρες.  

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων θα πλήρωναν ακόμη περισσότερα για παράδοση μέσα στην ίδια ημέρα. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι πολλοί καταναλωτές είναι ανοιχτοί σε νέες τεχνολογίες παράδοσης, με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί στο να βλέπουν τα προϊόντα τους να παραδίδονται μέσω drones.

Σχεδόν οι μισοί (47%) των ερωτηθέντων δοκίμασαν το delivery ειδών σουπερμάρκετ, ποτών και αλκοόλ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η COVID-19 ώθησε, επίσης, πολλούς καταναλωτές να αξιοποιήσουν το delivery μέσω διαδικτύου ως μέσο αγοράς προϊόντων χωρίς επαφή, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (53%) των ερωτηθέντων αντιμετώπισαν περιπτώσεις όπου χρησιμοποίησαν μια υπηρεσία παράδοσης για να διασφαλίσουν ότι οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους θα είναι ασφαλείς.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί καταναλωτές αναζητούν από επιχειρήσεις να στραφούν σε πιο βιώσιμες πρακτικές, με το 40% των ερωτηθέντων να θέλουν να δουν περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές παράδοσης, όπως ηλεκτρικά φορτηγά.

Η παγκόσμια κρίση για την υγεία εισήγαγε έναν νέο τρόπο ζωής και οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει τις ανέσεις που έφεραν οι παραγγελίες στο σπίτι. Είναι σαφές ότι η μετατόπιση που προκλήθηκε από την πανδημία στο delivery ως βασική μέθοδο αγοράς αγαθών δεν πρόκειται να εξαφανιστεί καθώς αρθούν οι περιορισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here