24 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Το Walmart υπερισχύει συγκριτικά με το Amazon σε δύο βασικούς τομείς του e-commerce 

3 MIN READ

Έρευνα | Το Walmart υπερισχύει συγκριτικά με το Amazon σε δύο βασικούς τομείς του e-commerce 

Έρευνα | Το Walmart υπερισχύει συγκριτικά με το Amazon σε δύο βασικούς τομείς του e-commerce 

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι το Amazon αποτελεί τον κορυφαίο retailer ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά η Walmart έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε δύο κομβικούς τομείς του λιανεμπορίου. Πρώτον οι πωλήσεις της Walmart βρίσκονται υψηλότερα σε σχέση με το Amazon όσον αφορά μία συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και δεύτερον έχει καταφέρει να εφαρμόσει καλύτερες επιχειρηματικές στρατηγικές ενισχύοντας σημαντικά την πρόταση αξίας της, όπως για παράδειγμα τα οφέλη που αποκομίζουν οι καταναλωτές όταν επιλέγουν την Walmart για την αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος. 

Σύμφωνα με μια νέα τριμηνιαία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αποτελούμενη από 1.000 καταναλωτές της διαδικτυακής πλατφόρμας πώλησης JungleScout, γνωστοποιήθηκε ότι ενώ οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να επιλέγουν το Amazon ώστε να ψωνίζουν τα περισσότερα προϊόντα τους, η Walmart ξεπερνά την Amazon σε πωλήσεις σχετικά με την κατηγορία προϊόντων παντοπωλείων. Συγκεκριμένα το (51%) των καταναλωτών τους τελευταίους μήνες έχουν αγοράσει είδη παντοπωλείου από το Walmart.com σε σύγκριση με το (23%) των καταναλωτών που επέλεξαν το Amazon.com για την συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Ακόμη το (50%) των καταναλωτών πραγματοποιούν τις αγορές στους στο Walmart.com επειδή προτιμούν τις τιμές των αγαθών στο ηλεκτρικό site και είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα προϊόντα του.

Πράγματι το Amazon αποτελεί τον ηγέτη των διαδικτυακών αγορών, μολονότι το ποσοστό των ερωτηθέντων ανέρχονταν στο (71%), δηλώνοντας ότι εξακολουθούν να το επιλέγουν για τις αγορές τους τελευταίους μήνες. Κατόπιν το (39%) των ερωτηθέντων επιλέγουν το Walmart.com για τα ψώνια τους, το (20%) το Target.com και (19%) το eBay.com. Επιπλέον τα ευρήματα του JungleScout αποκαλύπτουν μια συνεχιζόμενη πτώση όσον αφορά τις αγορές σε ορισμένα φυσικά καταστήματα λιανεμπορίου όπως είναι το Best Buy, το Kohl’s και το Home Depot.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα, εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους καταναλωτές πλέον είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση αποστολή των προϊόντων τους αλλά και τα δωρεάν έξοδα αποστολής, με το (80%) των ερωτηθέντων να αναμένουν την αποστολή τους χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση όταν συμπληρώνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ενώ το (66%) αναμένουν δωρεάν αποστολή για όλες τις διαδικτυακές παραγγελίες. Επίσης 9 στους 10 ερωτηθέντες (91%) επιθυμούν να παραλαμβάνουν την ηλεκτρονική τους παραγγελιά εντός δύο ημερών ενώ το (9%) την αναμένουν ακόμη και την ίδια μέρα. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι 7 στους 10 θα παραπονεθούν εάν η παραγγελία τους δεν θα παραδοθεί εγκαίρως. 

Μερικά ακόμη αξιοσημείωτα ευρήματα είναι τα εξής: 

  • Το (27%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναζητά pre-owned προϊόντα όταν ψωνίζουν διαδικτυακά και το (44%) έχουν αγοράσει ή πουλήσει pre-owned αντικείμενα στη διάρκεια του τελευταίου έτους. 

  • Το (32%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι συνολικές δαπάνες τους μειώθηκαν στις αρχές του 2021, το (43%) ανέφερε ότι παρέμεινε σταθερό και το (26%) ότι αυξήθηκε. Ωστόσο, το (39%) δήλωσε ότι οι διαδικτυακές δαπάνες τους αυξήθηκαν (το 23% αναμένει να συνεχιστεί) και το (37%) ανέφερε ότι οι δαπάνες τους στο Amazon αυξήθηκαν (το 25% αναμένει ότι θα συνεχιστεί).

  • Το (37%) των καταναλωτών δήλωσε ότι αγοράζει περισσότερα είδη παντοπωλείου και το (35%) επιλέγει περισσότερα είδη καθαρισμού. Τέλος περισσότερο από το (20%) των καταναλωτών αγοράζει λιγότερα ρούχα και λιγότερα ηλεκτρονικά είδη και είδη οικιακής χρήσης . 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.