Δεκάδες retailers μεταξύ αυτών Ikea και Lenovo εξακολουθούν να έχουν εμπορεύμάτα στο Ever Given 2 μήνες αργότερα

H Ikea και η Lenovo αποτελούν δύο από τους δεκάδες retailers με μέρος των αποθεμάτων τους να βρίσκεται στο Ever Given, ένα από τα μεγαλύτερα και ευρέως διαδεδομένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, μετά από την απομάκρυνσή του από τη διώρυγα του Σουέζ. Συγκεκριμένα το Ever Given, το οποίο μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες τον Μάρτιο, χάνοντας εμπόριο δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο, τώρα εμπλέκεται σε μια εκτεταμένη νομική διαμάχη με τις αιγυπτιακές αρχές.

Σύμφωνα με το CNN, ο ευρύτατα διαδεδομένος retailer πώλησης επίπλων Ikea, η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Lenovo και πολλοί ακόμη μικρότεροι retailers  αποτελούν μερικούς retailers μεταξύ των πολλών εταιρειών που περιμένουν ακόμη τα εμπορεύματά τους με προϊόντα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Παράλληλα οι αιγυπτιακές αρχές κατακράτησαν το Ever Given στη λίμνη της διώρυγας του Σουέζ, αφού υπέβαλαν αποζημίωσης 916 δισεκατομμυρίων δολαρίων εναντίον των Ιαπώνων ιδιοκτητών του πλοίου Shoei Kisen Kaisha. Σύμφωνα με τον τοπικό ναυτικό νόμο που ονομάζεται «General Average», εταιρείες οι οποίες έχουν φορτίο στο πλοίο θα πρέπει να μετέχουν του χρηματικού ποσού της αποζημίωσης. Ακόμη ο νόμος προβλέπει η εξόφληση του ποσού θα μοιραστεί αναλογικά με το κόστος της απώλειας για κάθε εταιρεία. Η συνολική αξία των αγαθών στο πλοίο εκτιμάται μεταξύ 600 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συμπερασματικά σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι σχετικά με τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη καθώς υφίσταται μία συνεχόμενη μεταβολή των ευθυνών μεταξύ των πλοιοκτητών, της Evergreen και των αρχών της διώρυγας του Σουέζ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here