19 Απρ 2024
READING

Η Chobani κυκλοφορεί το πρώτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη 

4 MIN READ

Η Chobani κυκλοφορεί το πρώτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη 

Η Chobani κυκλοφορεί το πρώτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη 

Η Chobani λανσάρει ένα ελληνικού τύπου γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, καθώς η εταιρεία παραγωγής τροφίμων διπλασιάζει την προσφορά της στη ζήτηση για πιο υγιεινές προτάσεις από τους καταναλωτές, οι οποίοι προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι το Chobani Zero Sugar είναι το πρώτο προϊόν στις ΗΠΑ που δεν έχει ίχνος ζάχαρης. Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 60 θερμίδες, είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από φυσικά συστατικά, δεν περιέχει λακτόζη και περιέχει έξι ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών. Η εταιρεία ελπίζει ότι όχι μόνο θα πάρει μερίδιο, όχι μόνο θα πριμοδοτήσει και θα αναβαθμίσει τον καταναλωτή, αλλά και οτι θα προσελκύσει νέους καταναλωτές που μπορεί να έχουν σταματήσει να καταναλώνουν γιαούρτια, λόγω της ζάχαρης που περιέχουν. 

Για τη δημιουργία του Chobani Zero Sugar, η εταιρεία παραγωγής ελληνικού τύπου γιαουρτιού χρησιμοποίησε γάλα που έχει φιλτραριστεί για να μειώσει την περιεκτικότητα σε φυσική ζάχαρη. Στη συνέχεια, η Chobani χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί “πρωτοποριακές” φυσικές μεθόδους ζύμωσης που επιτρέπουν στις καλλιέργειες γιαουρτιού να απορροφήσουν πλήρως την εναπομείνασα ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτει φρούτα monk και αλλουλόζη, για να δώσει στο γιαούρτι μια γλυκιά γεύση. Το Chobani Zero Sugar κυκλοφορεί σε τέσσερις γεύσεις: Βανίλια, Mixed Berry, Φράουλα και Βατόμουρο.

Η ανάπτυξη ενός γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Chobani. Το προϊόν αυτό υποβλήθηκε στον μεγαλύτερο αριθμό δοκιμών στην ιστορία της εταιρείας προκειμένου να λανσαριστεί. Σε αντίθεση με άλλες επιλογές χαμηλών θερμίδων και ζάχαρης που χρησιμοποιούν τεχνητά συστατικά και δημιουργούν μια απωθητική γεύση, η Chobani επέμεινε στην φιλοσοφία της και χρησιμοποίησε μόνο φυσικά συστατικά. 

Για να φτάσει κανείς στο μηδενικό ποσοστό ζάχαρης υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι. Και υπάρχει μόνο ένας πραγματικά δύσκολος τρόπος, ο οποίος είναι να γίνει με φυσικό τρόπο, μέσω ζύμωσης. Η εταιρεία παραγωγής τροφίμων βαδίζει στο μονοπάτι προς τη μηδενική ζάχαρη για ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της. Όταν η Chobani έκανε το ντεμπούτο της, το γιαούρτι της είχε λιγότερα από 15 γραμμάρια ζάχαρης σε σύγκριση με τα 30 ή 40 γραμμάρια που υπήρχαν στα προϊόντα των ανταγωνιστών της. Έκτοτε έχει λανσάρει ένα γιαούρτι με μειωμένη ζάχαρη και ένα γάλα βρώμης με μηδενική ζάχαρη. 

Η Chobani εδραίωσε την κυριαρχία της στο χώρο του ελληνικού τύπου γιαουρτιού λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία της. Αλλά τα τελευταία χρόνια, κινήθηκε επιθετικά για να προσαρμόσει τα προϊόντα της, ώστε να ανταποκρίνονται σε πολλές από τις δημοφιλείς τάσεις στο χώρο των τροφίμων. Η Chobani λάνσαρε μια σειρά προβιοτικών γιαουρτιών τον Ιανουάριο και πέρυσι το καλοκαίρι παρουσίασε το Chobani Complete, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Στα τέλη του 2019, η Chobani λάνσαρε τα πρώτα της γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, με το Non-Dairy Chobani που παρασκευάζεται από καρύδες. 

Είναι συνειδητά πιο εκδηλωτική όσον αφορά τη λειτουργικότητα των τροφίμων της.Η Chobani δεν έχει επικεντρώσει την καινοτομική της ικανότητα μόνο στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά έχει επίσης τολμήσει να ξεφύγει από αυτήν την κατηγορία, λανσάροντας κρύους καφέδες.Η σειρά νέων προϊόντων που λανσάρει αναμένεται να βοηθήσει την Chobani να επεκτείνει την παρουσία της στα καταστήματα τροφίμων και να αυξήσει τα έσοδά της, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.  

Η αύξηση των πωλήσεων θα αντιμετωπιστεί αναμφίβολα ευνοϊκά από τους μελλοντικούς επενδυτές, καθώς η Chobani φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας εισαγωγής στο χρηματιστήριο αργότερα μέσα στο 2021. Η Wall Street Journal ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η Chobani εξετάζει μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο που ελπίζει ότι θα αποτιμήσει την εταιρεία στα 7 με 10 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η τελευταία παρουσίαση προϊόντων της Chobani έρχεται την περίοδο που η εταιρεία επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία του γιαουρτιού. Μέχρι τον Μάιο, οι συνολικές πωλήσεις γιαουρτιού αυξήθηκαν κατά 2,5%, καθώς η κατηγορία επωφελήθηκε από το γεγονός ότι οι άνθρωποι πέρναγαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και άρχισαν να τρώνε γιαούρτι ως σνακ, ενώ η ανάπτυξη της Chobani κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 7.4%. Η προσφορά Zero Sugar γιαουρτιού της Chobani θα εντείνει περαιτέρω την πίεση στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο των γιαουρτιών, όπου οι εταιρείες κάνουν αγώνα προκειμένου να μειώσουν την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ζάχαρη. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.