19 Απρ 2024
READING

Το YouTube απαγορεύει τις διαφημίσεις που μπορεί να έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο

2 MIN READ

Το YouTube απαγορεύει τις διαφημίσεις που μπορεί να έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο

Το YouTube απαγορεύει τις διαφημίσεις που μπορεί να έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο

Το YouTube αποφάσισε να ανακοινώσει μία σειρά από καινούριους περιορισμούς, οι οποίες σχετίζονται με τις διαφημίσεις, προκειμένου να μειωθεί η συνεχόμενη έκθεσή τους και να προβάλλονται μόνο σε περιπτώσεις που ταιριάζουν σε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Το YouTube θα σταματήσει να προβάλλει διαφημίσεις με θέματα που αφορούν το αλκοόλ, το τζόγο, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και τις διαφημίσεις τόσο εκλογικού όσο και πολιτικού χαρακτήρα. 

Συγκεκριμένα πολύ σύντομα θα απαγορευτεί η προβολή διαφημίσεων με περιεχόμενο που σχετίζεται με τον online/offline τζόγο, συμπεριλαμβανομένων των  αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών καζίνο. Επίσης θα απαγορευτούν οι διαφημίσεις που προωθούν την πώληση αλκοόλ, καθώς και οι διαφημίσεις που προωθούν συγκεκριμένα brand αλκοολούχων ποτών. Ακόμη οι διαφημίσεις που υποστηρίζουν έναν υποψήφιο πολιτικό απαγορεύονται, ενώ γενικότερα οι διαφημίσεις με πολιτικό χαρακτήρα θα προβάλλονται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Ως απότοκο των παραπάνω απαγορεύσεων των διαφημίσεων θα αποτελέσει η μείωση της προσέγγισης των χρηστών σε συγκεκριμένες δραστηριότητες μέσω των «Masthead» προωθητικών ενεργειών, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο με διάφορους τρόπους. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι διαφημίσεις «Masthead» καταλαμβάνουν την κορυφή της οθόνης στην εφαρμογή του YouTube, ενώ ενισχύονται ιδιαίτερα μέσω της τοποθέτησης premium. Επίσης το YouTube έκανε τις διαφημίσεις «Masthead» διαθέσιμες για συνδεδεμένες τηλεοράσεις το 2019, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερους χρήστες. 

Μετά από αυτό το YouTube, απέκτησε πολύ σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της προώθησης για διάφορα ζητήματα, όπως η ψηφοφορία ή οι εκλογές. Οι διαφημίσεις αμφισβητήθηκαν για πρώτη φόρα πέρυσι όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε το «κουτάκι masthead» για δύο ολόκληρες μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών συμπεριλαμβανόμενης και της ίδιας μέρας των εκλογών, λαμβάνοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα αφού αύξησε τη δημοτικότητά του πολύ γρήγορα.

Ως αποτέλεσμα, αφενός το YouTube διέκοψε τις κρατήσεις ολόκληρης ημέρας των «Masthead» διαφημίσεων, αφετέρου σταμάτησε την προβολή πολιτικών διαφημίσεων στις ΗΠΑ για μια περίοδο πέρυσι, προκειμένου να αποφευχθεί η αμφισβήτηση σχετικά με την εγκυρότητα του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. 

Μέσω της νέας αυτής αλλαγής από τη μία τονίζεται η επικινδυνότητα της υπερβολικής προβολής τέτοιων ενεργειών σε κοινό δισεκατομμυρίων χρηστών, ενώ από την άλλη δεν θα επηρεαστεί η πλειονότητα των διαφημιζόμενων στο YouTube. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.