19 Απρ 2024
READING

Έρευνες σχετικά με την απήχηση που θα έχει φέτος στους καταναλωτές το Amazon Prime Day

3 MIN READ

Έρευνες σχετικά με την απήχηση που θα έχει φέτος στους καταναλωτές το Amazon Prime Day

Έρευνες σχετικά με την απήχηση που θα έχει φέτος στους καταναλωτές το Amazon Prime Day

Το Amazon Prime Day είναι ακόμα λίγες εβδομάδες μακριά, αλλά υπάρχουν ήδη αρκετά δεδομένα, τα οποία που υποδηλώνουν ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να συμμετάσχουν δυναμικά. Η Amazon επιβεβαίωσε ότι το Prime Day θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Ιουνίου, ενώ συλλέχθηκαν διάφορα ευρήματα, τα οποία παρουσιάζουν πότε, πώς και γιατί οι καταναλωτές θα προβούν σε αγορές των προσφορών του  Prime Day. Ακολουθεί μια σειρά δεδομένων από ορισμένες πηγές πληροφόρησης, όσον αφορά την απήχηση του φετινού Amazon Prime Day.

Bazaarvoice

Το Bazaarvoice πραγματοποίησε έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 21.000 καταναλωτές, διαπιστώνοντας ότι το (50%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ψωνίσουν από το Amazon κατά τη διάρκεια του Prime Day, το (24%) να ψωνίζει από έναν συνδυασμό διαφορετικών λιανοπωλητών και το (23%) να αποφασίζει πως θα πράξει εκείνη την ημέρα. Ακόμη μόνο το (3%) θα προβεί σε κάποια αγοραστική επιλογή από λιανοπωλητές εκτός από την Amazon που προσφέρουν εξίσου προσφορές. Επιπλέον ένας στους πέντε ερωτηθέντες ανέφερε ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε μία τέτοιου είδους αγοραστική ενέργεια, πράγμα το οποίο σηματοδοτεί ότι το Prime Day έχει ακόμη περιθώρια ανάπτυξης. Μερικές από τις κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων, όπου οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν να αγοράσουν προσφορές Prime Day είναι: προϊόντα ομορφιάς (52%), ρούχα (42%) και είδη οικιακής χρήσης (40%). Ταυτόχρονα το (47%) σχεδιάζει απλώς να κοιτάξει τι προϊόντα πωλούνται. 

BlackFriday.com

Το BlackFriday.com διεξήγαγε έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 1.100 καταναλωτές των ΗΠΑ και παρατηρήθηκε ότι περισσότερο από τα τρία τέταρτα (77%) του δείγματος θα αγοράσουν προϊόντα στο Prime Day και θα δαπανήσουν κατά μέσο όρο 326 δολάρια. Επιπλέον το (76%) δήλωσε ότι έχει αγοράσει και στο παρελθόν από το Prime Day, ενώ τα δύο τρίτα (65%) των ερωτηθέντων έχουν την ιδιότητα του μέλους Prime. 

Profitero

Σύμφωνα με έρευνα 1.000 Αμερικανών καταναλωτών από το Profitero, το 64% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ψωνίσουν το Amazon την Prime Day. Επιπροσθέτως το (44%) των ερωτηθέντων, οι οποίοι διέθεσαν περισσότερα από 500 δολάρια στο Prime Day το 2020, σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα το 2021. Συγκεκριμένα το 30% των ανδρών ερωτηθέντων και το (18%) των γυναικών σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας του Profitero ανέδειξαν διαφόρων ειδών προτεραιότητες που έχουν οι καταναλωτών σχετικά με τις κατηγορίες προϊόντων που θα αγοράσουν στο Prime Day. Αρχικά τα ηλεκτρονικά προϊόντα βρίσκονται στην πρωταρχική επιλογή των καταναλωτών με το ποσοστό να ανέρχεται στο 60%. Κατόπιν, από κατηγορίες διαφόρων ειδών όπως είναι τα είδη οικιακής χρήσης το ποσοστό των καταναλωτών ανέρχεται στο (51%), στα είδη ένδυσης στο (37%) ενώ για στα είδη σπιτιού και στα παιχνίδια το ποσοστό ανέρχεται στο (30%). 

  Εν κατακλείδι, υπάρχουν μερικά επιπλέον ευρήματα ερευνών: 

  • Το (56%) των καταναλωτών που ψωνίζουν από το Amazon κατά τη διάρκεια του Prime Day θα αγοράσουν επίσης από το Walmart ενώ το (50%) θα ψωνίσει από το Target . 

  • Οι καταναλωτές  ηλικίας 35-44 με ποσοστό (34%) είναι οι πιο πιθανοί καταναλωτές του Prime Day. 

  • Οι καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν 1 δισεκατομμύριο ώρες στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Prime Day, πράγμα το οποίο φανερώνει αύξηση (25%) χρόνο με το χρόνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.