26 Απρ 2024
READING

Πώς μια εταιρία Blockchain Data “έσπασε” την αγορά της Κίνας

5 MIN READ

Πώς μια εταιρία Blockchain Data “έσπασε” την αγορά της Κίνας

Πώς μια εταιρία Blockchain Data “έσπασε” την αγορά της Κίνας

Η Taeltech είναι μια διαδικτυακή αγορά πιστοποιημένων εισαγόμενων αγαθών – και ταυτόχρονα μια ανοιχτή πλατφόρμα καταναλωτών, καταγράφοντας δεδομένα και υποστηρίζοντας το εμπόριο μέσω του δικού της συστήματος πιστότητας που βασίζεται στο blockchain.

Η Taeltech ενίσχυσε το marketing δοκιμάζοντας διάφορες υποθέσεις, προκειμένου να πειραματιστεί με νέες ιδέες και εκστρατείες. Η νεοσύστατη επιχείρηση “συνδέεται” με τους Κινέζους καταναλωτές μέσω του προγράμματός της WeChat και δίνει κίνητρο στους χρήστες για κάθε scan, προσφέρονταάς τους πόντους επιβράβευσης, που ονομάζονται Wabi και μπορούν να λειτουργήσουν και ως κρυπτονόμισμα.

Αντί να διατηρεί τα δεδομένα αποκλειστικά μετά την αγορά, η Taeltech συλλέγει πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αγοραστικής διαδρομής του καταναλωτή – από τη λήψη αποφάσεων έως την αγορά. Φαινομενικά αποτελεί μια συνηθισμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να συμπεριφέρονται όπως σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει στην Taeltech να εκτελέσει διάφορες δοκιμές χωρίς να δημιουργήσει προκατάληψη ή να θέσει σε κίνδυνο τα αποτελέσματα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Με την Taeltech, κάθε σάρωση του barcode ενός προϊόντος δείχνει την ιστορία του. Δηλαδή από που έχει παραληφθεί, αγοραστεί ή πώς έχει συμπληρωθεί από άλλα προϊόντα ή μέσα, που αποτελούν πολύτιμες πληροφορίες για τους κατασκευαστές.

Εκτός από την πλούσια βάση δεδομένων των καταναλωτών, η Taeltech διακρίνεται και για τη βαθιά κατανόηση των κοινωνικών δεδομένων. Λαμβάνοντας ένα σύνολο αρχείων, μπορεί να καθορίσει τη φυλή των καταναλωτών και τις τάσεις τις οποίες πρέπει να στοχεύει, βασιζόμενη σε συγκεκριμένες ανάγκες για βελτίωση της product communication, η οποία ενισχύεται με την κατανόηση των σχέσεων με τις ανταγωνιστικές μάρκες, μέσω συγκριτικών αναφορών και ενός συστήματος κατάταξης. 

Δοκιμάστε και μάθετε 

Το hypothesis generation είναι ένα ακόμα βασικό προϊόν της Taeltech, που λαμβάνει την ανατροφοδότηση των καταναλωτών για ένα προϊόν, καθιστώντας πιο κατανοητή την εμπλοκή τους με αυτό – για παράδειγμα πόσο χρόνο παρέμειναν στη σελίδα, τα conversion rates κ.α. – και τμηματοποιόντας περεταίρω τους καταναλωτές με βάση τη φυλή τους, πράγμα που δίνει μια γενική εικόνα της αγοράς. 

Χρησιμοποιώντας NLP – που είναι βασισμένο σε εκατομμύρια στοιχεία δεδομένων – για να ανιχνεύσει ιστοσελίδες συνταγών και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά τον τρόπο και τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές επιλέγουν μια μάρκα έναντι της άλλης,  ανακάλυψε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ήταν ένα τεράστιο θέμα συζήτησης, προτρέποντας έτσι τον κατασκευαστή να προωθήσει το προϊόν ως μια ασφαλή και πιο υγιεινή επιλογή, σχεδιάζοντας επίσης συσκευασίες φιλικές προς τα παιδιά για να στοχεύσει σε ένα νέο τμήμα καταναλωτών.

Ενθαρρύνοντας τις σαρώσεις με Crypto

Παρά τις ισχύουσες διατάξεις του China Personal Information Protection Law (PIPL), η Taeltech προωθεί κατά κάποιο τρόπο τη λύση κατά της παράνομης και υπερβολικής συλλογής δεδομένων, ανταμείβοντας τους καταναλωτές για τα δεδομένα που έχουν δώσει εθελοντικά.

Οι καταναλωτές στην πραγματικότητα ανταμείβονται για να δείξουν το είδος των πραγμάτων που τους αρέσουν, γεγονός που βοηθά τις εταιρίες να αναπτύξουν νέους τρόπους προωθήσουν τα προϊόντα τους. Με κάθε σάρωση ενός προϊόντος, οι καταναλωτές όχι μόνο μαθαίνουν για το προϊόν αλλά κερδίζουν και πόντους επιβράβευσης, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε άλλες αγορές – μια διαδικασία που αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης για την πλατφόρμα.

Καθώς οι εταιρίες συνήθως κρατούν τα δεδομένα CRM κρυφά, τα δεδομένα προσεγγίζονται με έναν τρόπο που δεν διαμοιράζονται, αν και στην πραγματικότητα πολλοί από τον κλάδο μπορούν να επωφεληθούν από αυτά. Η Taeltech έχει αναπτύξει μια ανοικτή πλατφόρμα για τους καταναλωτές, καθιστώντας τα δεδομένα ευρέως διαθέσιμα για τους φορείς του κλάδου, ώστε να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο συγκριτικές πληροφορίες για τα κανάλια και τη δημοτικότητα των brand, με βάση τα δικά τους δεδομένα που συγκεντρώνονται από την πλατφόρμα της.

Επιπλέον, η Taeltech δημιούργησε το δικό της token με βάση το Ethereum, το Wabi, με συνολική προσφορά 100 εκατομμυρίων. Για κάθε πόντο επιβράβευσης Wabi που έχει απονεμηθεί στους καταναλωτές, ένα ισοδύναμο ποσό σε μάρκες κλειδώνεται και τίθεται εκτός κυκλοφορίας και μπορεί να εξαργυρωθεί για πάνω από 2000 προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά τους. Επίσης, η αξία τους αυξομειώνεται, πράγμα που προτρέπει τους καταλωτές να είναι ενεργοί. Καθώς η υιοθέτηση του Wabi και η δραστηριότητα των χρηστών συνεχίζουν να αυξάνονται, ένας αυξανόμενος αριθμός token κλειδώνεται στα πορτοφόλια των χρηστών, μειώνοντας την ποσότητα των διαθέσιμων token που κυκλοφορούν.

Ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών της Taeltech τροφοδοτείται από τους καταναλωτές, με μια βάση χρηστών που ξεπερνά τους 100.000 χρήστες σε 500 πόλεις της Κίνας. Παρόλο που με την αγορά crypto ασχολούνται κατά βάση οι άνδρες, το 80% των χρηστών αποτελείται από γυναίκες, οι οποίες έχουν καταφέρει να γίνουν έμποροι crypto απλώς μέσω των συναλλαγών και της αλληλεπίδρασης στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Taeltech.

Η ύπαρξη πόντων επιβράβευσης που βασίζονται στο blockchain διευκολύνει την σύνταξη των λογιστικών βιβλίων, καθώς συχνά οι πόντοι επιβράβευσης λειτουργούν ως εμπόδιο για τον ισολογισμό, λόγω του ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Αντίθετα, οι πόντοι επιβράβευσης που βασίζονται στα κρυπτονομίσματα έχουν μια εξωτερική αξία που καθορίζεται αποκλειστικά από την αγορά. 

Δημιουργώντας ένα αποκεντρωμένο μέλλον για τα δεδομένα

Έχοντας ήδη χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, η Taeltech επιδιώκει να επεκταθεί πέρα από την Κίνα, αν και ήδη δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη. Εκεί που τα ρυθμιστικά συμβούλια αντιμετωπίζουν τα δεδομένα των καταναλωτών ως πολύτιμες πληροφορίες, η κοινή αξία μπορεί να δημιουργηθεί από τους καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν λαμβάνοντας κάποιο αντάλλαγμα.

Η ύπαρξη ενός ανοικτού δικτύου και συνεργασιών θα διευκολύνει την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τη διαφάνεια στον κλάδο.

Σε μια εποχή όπου τα ταξίδια είναι περιορισμένα, η αγορά της Taeltech ενισχύει τη νομιμοποίηση των διασυνοριακών αγαθών και τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, ενώ οι κατασκευαστές και τα brands αποκτούν γνώσεις για τη δημιουργία του επόμενου ανταγωνιστικού προϊόντος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.