23 Απρ 2024
READING

Μια ματιά στο πρώτο φυσικό κατάστημα της Google

2 MIN READ

Μια ματιά στο πρώτο φυσικό κατάστημα της Google

Μια ματιά στο πρώτο φυσικό κατάστημα της Google

Οι πελάτες μπορούν πλέον να γνωρίσουν από κοντά τις πιο πρόσφατες συσκευές και υπηρεσίες της Google, στο πρώτο φυσικό κατάστημα της. Το κατάστημα, που άνοιξε στις 16 Ιουνίου, βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου και στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. Ο χώρος έχει μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με το Apple Store και προσκαλεί για άμεση αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες της Google και την αυξανόμενη γκάμα συσκευών της. Ένας τοίχος σε στιλ γκαλερί εμφανίζει 35 τεχνολογικά προϊόντα στην πλήρη γκάμα χρωμάτων και υλικών.

Κατά το σχεδιασμό του νέου χώρου, ο σχεδιαστής της Google και των καταστημάτων, ο αρχιτέκτονας Reddymade με έδρα τη Νέα Υόρκη, εξέτασε κάθε τρόπο που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν για όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες των τεχνολογικών προϊόντων και των υπηρεσιών της Google.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε στοιχείο του καταστήματος – τα υλικά, οι διαδικασίες κατασκευής, τα μηχανικά συστήματα και άλλα – επιλέχτηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Μια κυκλική γυάλινη δομή βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο. Ονομάζεται Google Imagination Space, είναι εξοπλισμένο με προσαρμοσμένες διαδραστικές οθόνες που διαθέτουν περιστρεφόμενα εκθέματα σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τα καλύτερα προϊόντα της Google. Ο χώρος προσφέρει μια εμπειρία που βασίζεται στο Google Translate και τις δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης.

Οι επισκέπτες μπορούν να μιλήσουν στο έκθεμα και να λάβουν μετάφραση της ομιλίας τους σε πραγματικό χρόνο σε 24 γλώσσες ταυτόχρονα. Μπορούν, επίσης, να μάθουν πώς γίνονται οι μεταφράσεις χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες της Google.

Επιπλέον, το κατάστημα διαθέτει ειδικούς προκειμένου να απαντούν σε ερωτήσεις και να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη για συσκευές της Google. Το κατάστημα θα φιλοξενήσει σεμινάρια καθοδήγησης όλο το χρόνο.

Η μετάβαση της Google στο λιανικό εμπόριο και τη δημιουργία φυσικών καταστημάτων, έρχεται καθώς αυξάνει τη σειρά προϊόντων της. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η εταιρεία έκλεισε την εξαγορά της Fitbit για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=m-klCvtE_eE

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.