25 Απρ 2024
READING

H Carrefour εφαρμόζει στρατηγικές εξατομικευμένου μάρκετινγκ και λανσάρει την υπηρεσία «Carrefour Links»

2 MIN READ

H Carrefour εφαρμόζει στρατηγικές εξατομικευμένου μάρκετινγκ και λανσάρει την υπηρεσία «Carrefour Links»

H Carrefour εφαρμόζει στρατηγικές εξατομικευμένου μάρκετινγκ και λανσάρει την υπηρεσία «Carrefour Links»

Η Carrefour εστιάζει στην άμεση εξυπηρέτηση των προμηθευτών της μέσω του λανσαρίσματος των υπηρεσιών «Carrefour Links». Αναλυτικότερα έχει σχεδιαστεί μία πλατφόρμα με σκοπό την στοχευμένη και άμεση εξυπηρέτηση των CPG εταιρειών, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημιουργήθηκε με την συμβολή τριών πολύ σημαντικών συνεργατών της Carrefour: Criteo, Google και LiveRamp και αποτελεί μέρος του τριετούς προγράμματος τεχνολογίας Carrefour 2022. 

Αρχικά, η υπηρεσία «Carrefour Links» θα βοηθήσει τις συνεργαζόμενες εταιρείες να εξελίξουν τις στρατηγικές marketing σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα εστιάσει σε 4 ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην προώθηση του brand. Ειδικότερα εστιάζει στην ανεύρεση νέων πελατών και προοπτικών, στην βελτίωση της εμπειρίας πελατών στο  omnichannel, στην ανάπτυξη διαρκών σχέσεων με τους πελάτες αλλά και στην ενίσχυση της ολοκληρωμένης πληροφόρησης γύρω από το ταξίδι αγοράς του πελάτη. 

Αρκετοί retailers τόσο super market όσο και εταιρειών CPG στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα οι Ahold Delhaize, CVS, Walmart και Kroger χρησιμοποιούν τέτοιου είδους στρατηγικές εξατομικευμένου μάρκετινγκ με στόχο την προώθηση του brand αλλά και την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες δεδομένων των πελατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξασφάλιση της συναίνεσης των πελατών ο όμιλος Carrefour έχε δημιουργήσει μια πλατφόρμα (CMP, Content Management Platform), η οποία παρέχει την δυνατότητα ελέγχου και ταυτοποίησης των πελατών με τα δεδομένα περιήγησή τους. Μέσω της υπηρεσίας CMP διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η διαφύλαξη των δεδομένων της περιήγησης των πελατών και οι κανόνες δεοντολογίας μέσα στην πλατφόρμα, σεβόμενοι πάντα τις επιθυμίες τους. Επίσης οι καταναλωτές μπορούν να αλλάξουν την συγκατάθεσής τους στο ηλεκτρονικό site της Carrefour συμπληρώνοντας μία αίτηση. 

Τέλος η Carrefour ζητά από τους πελάτες της τη ρητή συγκατάθεσή τους για τη χρήση των cookies στον site της. Στην περίπτωση που ένας πελάτης επιλέξει την επιλογή «συνέχεια χωρίς αποδοχή», δεν θα μπορεί πλέον να λαμβάνει ατομικές προσφορές της Carrefour αλλά θα συνεχίσουν να βλέπει μόνο τυχαίες διαφημίσεις της εταιρείας. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.