19 Απρ 2024
READING

Το Facebook προσθέτει νέα εργαλεία για διαχειριστές ομάδων 

4 MIN READ

Το Facebook προσθέτει νέα εργαλεία για διαχειριστές ομάδων 

Το Facebook προσθέτει νέα εργαλεία για διαχειριστές ομάδων 

Το Facebook έχει ανακοινώσει μια σειρά νέων εργαλείων διαχειριστή για τις ομάδες στην πλατφόρμα του, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων διαδικασιών εποπτείας σχολίων, του «Conflict Alerts», για την ανίχνευση πιθανών προβληματικών συνομιλιών και ενός ενημερωμένου πίνακα ελέγχου που θα επισημαίνει εργασίες ομάδας που απαιτούν προσοχή.

Η κύρια προσθήκη είναι μια ενημερωμένη ρύθμιση στην αρχική σελίδα του διαχειριστή, η οποία θα διευκολύνει πλέον τους διαχειριστές ομάδων να έχουν πρόσβαση στα διάφορα εργαλεία διαχείρισης και να βλέπουν τι πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, σε μια πιο διαισθητική διεπαφή.Όπως αναφέρει το ίδιο το Facebook, το «Admin Home» είναι ένας απλούστερος, πιο διαισθητικός προορισμός για όλα τα εργαλεία διαχειριστή, τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες που οι διαχειριστές μπορούν να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

Ο νέος πίνακας ελέγχου θα περιλαμβάνει μια λίστα στοιχείων “Προς επανεξέταση” που απαιτούν την προσοχή του διαχειριστή, καθιστώντας ευκολότερη την παρακολούθηση των διαφόρων εργασιών. Καθώς μεγαλώνει μια ομάδα μπορεί να γίνει δύσκολα αυτή η παρακολούθηση και η ύπαρξη μιας απλοποιημένης λίστας βασικών ειδοποιήσεων θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια στους διαχειριστές της ομάδας για να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Το Facebook υποστηρίζει, επίσης, ότι η βελτιωμένη διάταξη θα διευκολύνει τους διαχειριστές να βρουν τις διάφορες επιλογές και τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα σε αυτούς, ενώ οι νέες δυνατότητες θα επισημανθούν επίσης στην εφαρμογή, καθώς και συμβουλές για την ομάδα, διασφαλίζοντας ότι οι διαχειριστές μπορούν να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκτός από αυτό, το Facebook προσθέτει και την εποπτεία σχολίων για τη βοήθεια του διαχειριστή, η οποία θα επιτρέπει στους διαχειριστές ομάδων να ορίζουν τα δικά τους κριτήρια γύρω από αυτό που θέλουν να εποπτεύουν και ακόμη και να εποπτεύουν αυτόματα τόσο τις αναρτήσεις όσο και τα σχόλια βάσει αυτών των κανόνων.

Μέσω του ενημερωμένου «Admin Assist», οι διαχειριστές ομάδων θα μπορούν επίσης να περιορίζουν άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή με βάση ένα εύρος επιλογών (συμπεριλαμβανομένου του χρονικού διαστήματος που είχαν λογαριασμό στο Facebook ή/και για πόσο καιρό ήταν μέλη της ομάδας), ενώ το εργαλείο θα παρέχει και πρόσβαση στα προηγμένα εργαλεία anti-spam του Facebook.

Το Facebook σημειώνει ότι οι διαχειριστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους αυτοματοποιημένους κανόνες για τη διατήρηση θετικών συζητήσεων και την επίλυση συγκρούσεων εντός της ομάδας, κάτι στο οποίο εστιάζει και το νέο «Conflict Alerts», το οποίο θα χρησιμοποιεί AI για να εντοπίζει και να ειδοποιεί τους διαχειριστές όταν ενδέχεται να υπάρχουν αμφιλεγόμενες ή αρνητικές συνομιλίες στην ομάδα τους, ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση όπως απαιτείται.

Όταν εντοπίζονται τέτοιες διενέξεις, οι διαχειριστές μπορούν είτε να τις αντιμετωπίσουν απευθείας είτε να κάνουν νέες ενέργειες, όπως η επιβράδυνση των σχολίων. Οι διαχειριστές μπορούν να περιορίσουν προσωρινά τη συχνότητα σχολίων συγκεκριμένων μελών της ομάδας και να ελέγχουν τη συχνότητα σχολίων σε συγκεκριμένες αναρτήσεις που επιλέγουν οι ίδιοι. Πρόσθετα εργαλεία σε αυτό το μέτωπο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια τόσο για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, όσο και για την αποτροπή των χρηστών να εμπλακούν σε τέτοιες ανταλλαγές.

Το Facebook προσθέτει, επίσης, νέα εργαλεία συνολικής διαχείρισης και πληροφοριών για ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων νέων μελών, οι οποίες παρέχουν μια επισκόπηση της δραστηριότητας κάθε μέλους της ομάδας. Αυτό θα βοηθήσει τους διαχειριστές να εκτιμήσουν και να αντιμετωπίσουν διάφορες ενέργειες, κατανοώντας την συμβολή κάθε μέλους της ομάδας.

Το Facebook δίνει, επιπλέον, στους διαχειριστές τη δυνατότητα να επισημαίνουν κανόνες ομάδας σε σχόλια και αναρτήσεις για λόγους σαφήνειας, ενώ τα μέλη της ομάδας θα μπορούν επίσης να επισημαίνουν συγκεκριμένους κανόνες ομάδας όταν αναφέρουν αναρτήσεις και σχολιάζουν σε διαχειριστές.

Τέλος, το Facebook παρέχει και καρφιτσωμένα σχόλια και ειδοποιήσεις ανακοινώσεων  διαχειριστών σε όλες τις ομάδες. Αυτά ήταν διαθέσιμα σε πολλές ομάδες για αρκετό καιρό, αλλά τώρα το Facebook θα επεκτείνει την πρόσβαση σε όλες, παρέχοντας περισσότερους τρόπους για να ενημερώνονται τα μέλη της ομάδας και να διασφαλίζεται ότι αυτές οι βασικές ενημερώσεις έχουν προτεραιότητα.

Το Facebook προσπαθεί να κάνει την εποπτεία ομάδων όσο το δυνατόν πιο εύκολη, προκειμένου να βοηθήσει στην υποστήριξη των 70 εκατομμυρίων ενεργών διαχειριστών και συντονιστών που διαχειρίζονται ομάδες στην πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο. Εάν οι εθελοντές συντονιστές ελέγχουν τα πράγματα, αυτό μειώνει το βάρος στο Facebook για να κάνει το ίδιο, καθιερώνοντας σαφείς κανόνες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις και τι δεν είναι αποδεκτό να δημοσιευτεί, παίρνοντας έτσι αυτές τις ενέργειες από τα χέρια του Facebook.

Το Facebook ελπίζει ότι μπορεί να διευκολύνει τις ομάδες του, οι οποίες χρησιμοποιούνται από 1,8 δισεκατομμύρια άτομα το μήνα. Εάν αυτά τα εργαλεία και οι δυνατότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συγκρούσεων και της παραπληροφόρησης, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο βήμα για τη μείωση αυτών των ανησυχιών ευρύτερα, βελτιώνοντας τις αλληλεπιδράσεις του Facebook χωρίς να ενισχύσει τον φόρτο εργασίας του ίδιου του Facebook.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.