19 Απρ 2024
READING

Η άνοδος των ανέπαφων πληρωμών μείωσε 35% στη χρήση μετρητών το 2020 στην Αγγλία

2 MIN READ

Η άνοδος των ανέπαφων πληρωμών μείωσε 35% στη χρήση μετρητών το 2020 στην Αγγλία

Η άνοδος των ανέπαφων πληρωμών μείωσε 35% στη χρήση μετρητών το 2020 στην Αγγλία

Η χρήση μετρητών μειώθηκε κατά 35% πέρυσι, καθώς η πανδημία οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στους τρόπους πληρωμών. Τα μετρητά χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση 6,1 δισεκατομμυρίων πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 17% όλων των συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία της UK Finance.

Αντίθετα, οι ανέπαφες πληρωμές με κάρτες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τέταρτο (27 %) όλων των συναλλαγών, κάτι που αντιστοιχούσε σε 9,6 δισεκατομμύρια συναλλαγές πέρυσι. Περίπου 135 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων συναλλαγών κυκλοφορούν τώρα, καλύπτοντας περίπου το 88% των χρεωστικών και το 81% των πιστωτικών καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απότομη πτώση των πληρωμών με μετρητά οφειλόταν εν μέρει και στο ότι πραγματοποιήθηκαν γενικότερα λιγότερες συναλλαγές, καθώς πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Οι συνολικές συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 11% από έτος σε έτος σε 35,6 δισεκατομμύρια, με τα σουπερμάρκετ να αντιπροσωπεύουν το επιβλητικό 41% όλων των συναλλαγών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Παρά το γεγονός ότι 13,7 εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν μετρητά μία φορά το μήνα ή και καθόλου, διπλάσιοι από τους 7,4 εκατομμύρια αγοραστές που δεν χρησιμοποιούσαν μετρητά το 2019, 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές δήλωσαν ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κυρίως μετρητά για τις καθημερινές τους δαπάνες.

Πέρυσι, σημειώθηκε, επίσης, σημαντική αύξηση στις πληρωμές μέσω κινητού, με τον αριθμό των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που έκαναν εγγραφή για πληρωμές μέσω κινητού να αυξάνεται από 7,4 εκατομμύρια το 2019 σε 17,4 εκατομμύρια, αν και αυτό αφορούσε κυρίως ηλικίες 16 έως 34 ετών.

 Η χρήση μετρητών μειώθηκε, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της οικονομίας έκλεισαν κατά τη διάρκεια του έτους, αν και παρέμεινε η δεύτερη πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής πίσω από χρεωστικές κάρτες. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ποικιλομορφία στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους αγορές και με την άνοδο της οικονομίας η χρήση μετρητών πρόκειται να αυξηθεί ξανά.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.