18 Απρ 2024
READING

Τέσσερα μυστικά εξυπηρέτησης πελατών του Amazon

2 MIN READ

Τέσσερα μυστικά εξυπηρέτησης πελατών του Amazon

Τέσσερα μυστικά εξυπηρέτησης πελατών του Amazon

Το Amazon εξελίχθηκε στο μεγαθήριο που είναι σήμερα εν μέρει ως αποτέλεσμα εμμονής με τους πελάτες του. Πολλά από τα μαθήματα που έμαθε η εταιρεία μπορούν να ωφελήσουν και άλλες επιχειρήσεις. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές εξυπηρέτησης πελατών που χρησιμοποιεί και η δημοφιλής εταιρεία.

1. Η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών είναι να μην χρειάζεται η εξυπηρέτηση πελατών

Η καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη συμβαίνει όταν δεν χρειάζεται ποτέ να ζητήσει βοήθεια. Οι εταιρείες πρέπει να είναι πρόθυμες να βελτιώνουν θεμελιωδώς την εμπειρία των πελατών. Το κλειδί είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις μικρές ερωτήσεις και τα ζητήματα υποστήριξης που έχουν οι πελάτες, ώστε να μπορούν να εξαλείψουν τις βασικές αιτίες που τα προκαλούν.

2. Οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίζουν τους πελάτες σαν να είναι γονείς τους 

Είναι πολύ πιο εύκολο για τις εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες μια ευχάριστη εμπειρία και να χρησιμοποιούν σωστούς τρόπους, όταν τους βλέπουν ως γονείς. Αυτό λειτουργεί καλά και για τους υπαλλήλους, τους ανταγωνιστές και τους συνεργάτες της εταιρείας. Τα στελέχη των εταιρειών πρέπει να συνομιλούν και να μεταχειρίζονται τους πελάτες τους όπως θα έκαναν με τη μητέρα τους. 

3. Σχεδιασμός με βάση τον πελάτη

Ο σχεδιασμός με βάση τον πελάτη είναι κάτι που κάνει το Amazon, δίνοντας βάση σε αυτό που περιμένει ο πελάτης και στο πως θέλει να είναι η εμπειρία του. Οι εταιρείες πρέπει να  εργαστούν προς τα πίσω για να προσδιορίσουν τι πρέπει να γίνει προκειμένου να παρέχουν την εμπειρία. Η σύνταξη περιεχομένου ιστότοπου, συχνών ερωτήσεων και εγχειριδίων χρήστη από την οπτική του πελάτη πριν από την κυκλοφορία προϊόντων βοηθά, επίσης, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών.

4. Εφεύρεση και απλοποίηση

Εφεύρεση και απλοποίηση σημαίνει κάθε φορά που μια εταιρεία προχωρά σε μια καινοτομία ή μια βελτίωση, κάνει τα πράγματα πιο απλά για τον πελάτη. Αυτό δημιουργεί μια καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη και την εταιρεία. Πρέπει πάντα να αναζητεί καινοτομίες που θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει και να απλοποιήσει τη χρήση του προϊόντος της και πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες με αυτό. Αυτό θα μειώσει την τριβή, η οποία προκαλεί παράπονα πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.