26 Απρ 2024
READING

Kefalonia Wines | Ώρα να μάθουμε για τα ωραία, κεφαλονίτικα κρασιά

2 MIN READ

Kefalonia Wines | Ώρα να μάθουμε για τα ωραία, κεφαλονίτικα κρασιά

Kefalonia Wines |  Ώρα να μάθουμε για τα ωραία, κεφαλονίτικα κρασιά

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς μόλις δημιουργήθηκε.

Επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς “Kefalonia Wines”
Ο παππούς μου είναι γέννημα θρέμμα Κεφαλονίτης, εγώ η ίδια έχω περάσει τα μισά παιδικά καλοκαίρια μου τσαλαβουτώντας στα τιρκουάζ νερά του Μύρτου, οπότε δεν είμαι καθόλου αντικειμενική όταν λέω ότι η Κεφαλονιά είναι το ωραιότερο νησί του κόσμου! Και δεν σηκώνω και αντίρρηση… Θα προσπαθήσω όμως να καταπολεμήσω τον άκρατο τοπικισμό μου και να παραδεχτώ ότι όταν ο παππούς καθόταν το βραδάκι στο μπαλκόνι με θέα το Ληξούρι για να πιει ένα ποτηράκι Ρομπόλα λέγοντας ότι «αυτό είναι το καλύτερο κρασί που υπάρχει», δεν ήταν και τόσο ειλικρινής…

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, έχουν περάσει πολλά πολλά  χρόνια, τα αμπέλια της Κεφαλονιάς βγάζουν πλέον θησαυρούς αλλά και οι οινοποιοί έχουν πια την τεχνογνωσία και το μεράκι να επεξεργάζονται τα ακατέργαστα διαμάντια τους. Έμενε μόνο το επόμενο βήμα: η εξωστρέφεια. Και το βήμα έγινε τώρα!  Επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς μόλις ενώθηκαν και δημιούργησαν τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς “Kefalonia Wines” με σκοπό να ενισχύσουν, να αναδείξουν και να προωθήσουν τον κεφαλλονίτικο και ιθακήσιο Αμπελώνα και Οίνο.

Τα ωραία κρασιά της Κεφαλονιάς βγαίνουν από τρεις ΠΟΠ ποικιλίες με μακρά παράδοση: τη Ρομπόλα, τη Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο, που πάντα είχαν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού. Με την ένωση των οινοποιείων και μέσα από τις δράσεις που θα ακολουθήσουν ήρθε η ώρα να τα γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος. Τα επτά οινοποιεία που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ) είναι τα ακόλουθα: Foivos, Wines Of Greece, Gentilini Winery & Vineyards, Κτήμα Χαριτάτου – Haritatos Vineyard, Ορεάλιος Γη, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

Μέσα από τα κανάλια τους στα social media, όλα τα παραπάνω οινοποιεία θα μοιραστούν την καθημερινότητά τους, θα αναδείξουν τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τη φύση, το terroir και το κρασί του τόπου. Όχι μόνο όμως… Έχουν ήδη προγραμματιστεί δράσεις προβολής και εξωστρέφειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό όχι μόνο τα σπουδαία αυτά κρασιά, αλλά και τη μαγική φύση της Κεφαλονιάς. Προτεραιότητα έχει ο αμπελοοινικός τουρισμός και ο νεοσύστατος σύνδεσμος έχει βάλει στόχο να εντάξει την Κεφαλονιά στον χάρτη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό. Και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι όταν οι Κεφαλονίτες βάζουν ένα στόχο στο μυαλό τους, δεν σταματούν μέχρι να τον πετύχουν…

Κατερίνα Βνάτσιου

Πηγή: Athens Voice

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.