25 Απρ 2024
READING

Γιατί το Amazon Prime Day 2021 μπορεί να έχει τεράστια σημασία για τους retailers 

4 MIN READ

Γιατί το Amazon Prime Day 2021 μπορεί να έχει τεράστια σημασία για τους retailers 

Γιατί το Amazon Prime Day 2021 μπορεί να έχει τεράστια σημασία για τους retailers 

Από το ξεκινημά του το 2015, το Amazon Prime Day (APD) έχει ξεχωρίσει σαφώς ως μια εκδήλωση λιανικού εμπορίου. Παρά τις προβλέψεις για ύφεση λόγω της πανδημίας, το Prime Day 2020, το οποίο αναβλήθηκε μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, ξεπέρασε τις προσδοκίες με το Amazon να έχει πωλήσεις αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα σύνολο που υπερβαίνει τα έσοδα από τις πωλήσεις της Black Friday και Cyber ​​Monday.

Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια μέλη Prime σε όλο τον κόσμο, το Amazon Prime Day είναι σημαντικό για πολλούς μικρούς εμπόρους λιανικής πώλησης που πωλούν μέσω της πλατφόρμας, καθώς προσελκύουν περισσότερα μέλη Prime μέσω της εκδήλωσης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το φετινό APD θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου.

Μια έρευνα που διεξήχθη από την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και μέσων ενημέρωσης, Criteo, τον Μάιο, ενισχύει ότι το APD έχει γίνει ένα μεγάλο γεγονός, ειδικά στις ΗΠΑ. Τα δύο τρίτα των αγοραστών των ΗΠΑ είναι εξοικειωμένα με το Prime Day και το 81% εκείνων που σκοπεύουν να κάνουν αγορές εκείνη την ημέρα επισήμανε ότι του δίνει τη διάθεση να ψωνίσουν.

Αυτή η τελευταία στατιστική που αφορά τους καταναλωτές που θέλουν να ψωνίσουν είναι σημαντική, καθώς το APD έχει αυξημένη σημασία για retailers εκτός του Amazon. Η έρευνα της Criteo διαπιστώνει ότι το 75% των ερωτηθέντων γνωρίζουν ήδη τι σχεδιάζουν να πουλήσουν στο Amazon Prime Day οι λιανοπωλητές εκτός του Amazon. Αυτοί οι αγοραστές έχουν, επίσης, μια καλή ιδέα για το τι είναι πιθανό να ψωνίσουν, με τα ηλεκτρονικά είδη, τα βιντεοπαιχνίδια και τα παιχνίδια να κατατάσσονται στις κορυφαίες κατηγορίες.

Εκτός από την τεκμηρίωση της καθιέρωσης του APD ως σημαντικής ετήσιας εκδήλωσης αγορών και του τρόπου με τον οποίο έχει επιπτώσεις σε άλλους λιανοπωλητές, η ανάλυση της Criteo παρέχει τρεις επιπλέον πληροφορίες που υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό θα είναι το APD του τρέχοντος έτους.

1) Το APD πρόκειται να είναι μεγάλο το 2021

Η Criteo μπορεί να παρακολουθεί τις πωλήσεις από το μεγάλο δίκτυο συνεργατών λιανικής. Με βάση τις αναλύσεις των δεδομένων 2019 και 2020 και την οικονομική ανάκαμψη που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα της Criteo προβλέπουν αυξημένη κίνηση, παρόμοια με αυτήν που συνέβη το 2019. Είναι λογικό ότι η διάθεση των καταναλωτών για ψώνια στα μέσα Οκτωβρίου 2020 δεν ήταν τόσο θετική, καθώς η Covid-19 υπήρχε για μήνες και τα εμβόλια δεν ήταν ακόμη έτοιμα. Έτσι, οι προβλέψεις για μια ισχυρή χρονιά για το Amazon, τους μικρούς συνεργάτες λιανικής και άλλους λιανοπωλητές έχουν νόημα.

2) Οι έμποροι λιανικής που δεν παρέχουν προσφορές κατά τη διάρκεια του APD είναι πιθανό να χάσουν

Σύμφωνα με την ανάλυση της Criteo σχετικά με τους συνεργάτες της που έκαναν τις δικές τους προσφορές κατά τη διάρκεια του APD, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 71% και 43% την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης το 2019 και το 2020, αντίστοιχα. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι πιθανό οι λιανοπωλητές να τρέχουν σημαντικές προσφορές κατά την περίοδο του APD. Δεδομένου ότι πολλοί καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά εάν λάβουν αυτές τις προσφορές, είναι λογικό για τους λιανοπωλητές να προωθούν προσφορές.

3) Ενώ η τεχνολογία θα βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων, όλες οι κατηγορίες θα επωφεληθούν κατά τη διάρκεια του APD

Περισσότερη ενίσχυση για τη μεγάλη σημασία του APD έρχεται από τα δεδομένα της Criteo για τις πωλήσεις σε διάφορες κατηγορίες. Όπως σημειώνει η έκθεση, οι προσφορές του Amazon για προϊόντα όπως η Alexa μπορούν να ωθήσουν άλλες αγορές ηλεκτρονικών και άλλων τεχνολογικών αγορών. Ωστόσο, οι συνεργάτες της Criteo ανέφεραν σημαντικές αυξήσεις και σε άλλες κατηγορίες λιανικής που σχετίζονται με αλυσίδες καταστημάτων (51%), βελτίωση σπιτιού (41%), υγεία και ομορφιά (33%) και μόδα/πολυτέλεια ( 25%).

Συνολικά, είναι σαφές ότι το APD έχει καθιερωθεί ως μια κρίσιμη ημέρα για τους εμπόρους λιανικής, συμπεριλαμβανομένου του Amazon, των συνεργατών του και άλλων λιανοπωλητών που δεν συνδέονται με την εταιρεία. Μια μεγάλη μέρα για τους λιανοπωλητές θα σήμαινε μια επιστροφή στην υγεία για τον τομέα των λιανικών πωλήσεων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.