25 Απρ 2024
READING

Το Amazon επεκτείνει τους καινοτόμους τρόπους για checkout χωρίς χρήματα στα super market

3 MIN READ

Το Amazon επεκτείνει τους καινοτόμους τρόπους για checkout χωρίς χρήματα στα super market

Το Amazon επεκτείνει τους καινοτόμους τρόπους για checkout χωρίς χρήματα στα super market

Για πρώτη φορά το Amazon πρωτοπορεί, χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία των αυτόνομων checkout στον τομέα των σούπερ μάρκετ. Πράγματι, η επαναστατική τεχνολογία «Just Walk Out» του Amazon που ξεκίνησε το 2018 και ήταν διαθέσιμη μόνο σε μικρά παντοπωλεία της εταιρείας, όπως είναι το Amazon Go και το Amazon Go Grocery, κάτι το οποίο άλλαξε, όταν ο ηγέτης του omnichannel άνοιξε το 14ο κατάστημα Amazon Fresh στο Bellevue, τεραστίων διαστάσεων, αποτελώντας το πρώτο σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προηγμένες τεχνολογίες. 

Με άλλα λόγια μέσω της τεχνολογίας «Just Walk Out», χρησιμοποιούνται δυνατότητες όπως είναι το computer vision, η χρήση αισθητήρων και το deep learning. Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων καινοτόμων ενεργειών επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στο κατάστημα, να επιλέξουν οτιδήποτε επιθυμούν και να παραλείψουν εντελώς την πληρωμή στο ταμείο αφού ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδέεται ή με τον λογαριασμό ή με την πιστωτική κάρτα Amazon, ενώ οι πελάτες καλούνται στην είσοδο του καταστήματος να επιλέξουν εάν θα χρησιμοποιήσουν την λειτουργία «Just Walk Out» ή θα πραγματοποιήσουν το checkout με τον παραδοσιακό τρόπο.  

Πως λειτουργεί 

Οι πελάτες οι οποίοι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους χρησιμοποιώντας την λειτουργία «Just Walk Out», έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν στο κατάστημα με τρεις τρόπους: Πρώτον με το να κάνουν scan τον κωδικό QR στο app του Amazon, δεύτερον χρησιμοποιώντας την τεχνολογία one palm-scanning και τρίτον με το να κάνουν χρήση είτε πιστωτικής είτε χρεωστικής κάρτας που να συνδεδεμένη με τον λογαριασμό τους στο Amazon. 

Κατά τη διάρκεια των αγορών οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιούν τα ψώνια τους με τον συνηθισμένο τρόπο, τοποθετώντας τα προϊόντα από τα ράφια του καταστήματος, μέσα στο το virtual καλάθι τους. Αφού τελειώσουν με τη διαδικασία της επιλογής των αγαθών τους, οι πελάτες που έχουν επιλέξει να ζήσουν την εμπειρία του «Just Walk Out», εισάγουν ξανά στο τέλος έναν από τους τρεις τρόπους εισόδου που έχουν επιλέξει εξαρχής στο κατάστημα και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

Αντίστοιχα, οι πελάτες που επιθυμούν τον παραδοσιακό τρόπο αγορών των αγαθών τους μπορούν να εισέλθουν στο κατάστημα από την είσοδο και στο τέλος των αγορών τους να κάνουν το checkout με τον κλασσικό τρόπο. Παράλληλα όλοι οι υπάλληλοι του καταστήματος είναι διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να βοηθήσουν τους καταναλωτές ανεξάρτητα με την μέθοδο αγορών που έχουν επιλέξει. 

Ωστόσο μία λειτουργία, η οποία είναι διαθέσιμη σε άλλα καταστήματα Amazon Fresh αλλά όχι στο κατάστημα του Bellevue, είναι η λειτουργία «Amazon Dash Cart», με την οποία διατίθεται ένας συνδυασμός προηγμένων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα με την χρήση vision αλγόριθμων υπολογιστή και αισθητήρων, χρεώνονται τα προιόντα που οι καταναλωτές επιθυμούν να αγοράσουν και βρίσκονται μέσα στο τεχνολογικά αυτοματοποιημένο καρότσι.  

Ταυτόχρονα το Amazon βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμής νέων εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής, όπως είναι η λειτουργία Amazon One palm. Συμπερασματικά, κύριος στόχος της εταιρείας είναι να εντάσσει στη λειτουργία των καταστημάτων της καινοτόμες λύσεις, οι οποίες να συμβαδίζουν με την εξέλιξη των προηγμένων τεχνολογιών. Βασικό μέλημα αποτελεί η ικανοποίηση των καταναλωτών, διευκολύνοντας την διαδικασία αγοράς των προϊόντων τους, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.