20 Απρ 2024
READING

7 λαχταριστά θερινά σινεμά της Αθήνας

4 MIN READ

7 λαχταριστά θερινά σινεμά της Αθήνας

7 λαχταριστά θερινά σινεμά της Αθήνας

Σε ποιον κινηματογράφο θα βρεις ντάκο και τσιπς που τηγανίζονται επιτόπου; Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε μπίρες; Και σε πιο σινεμά θα φας γλυκό ποπ κορν; Ρεπορτάζ γεύσης στα θερινά σινεμά της Αθήνας: Cine Φλοίσβος, Cine Αμαρυλλίς, Cine Μπομπονιέρα, Cine Ρία, Cine Αττικόν Άλσος, Stellar, Pool Your Cinema.

Θυμάμαι τη βραδιά στον πρώτο μου θερινό, ήμουν δεν ήμουν 4 χρονών, σαν να ήταν χτες: πάνινη καρέκλα σκηνοθέτη και μια τεράστια οθόνη στο μέγεθος του σπιτιού μας  (…έτσι μου φαινόταν). Δίπλα η μαμά ψιθυρίζει την υπόθεση του «Ελευθερώστε τον Γουίλι» γιατί δεν ξέρω να διαβάζω υπότιτλους και πολύ στεναχωριέμαι. Τι μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, πιο πολύ ακόμα και από τη γιγάντια μαύρη φάλαινα που ξεπετιέται απροειδοποίητα στα 10 μέτρα; Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπ κορν που πλανιέται ολόγυρα κι όλο με κάνει να ρίχνω κλεφτές ματιές κατά το μπαρ. Ο πολυπόθητος κουβάς με τις βουτυρένιες λιχουδιές γίνεται δικός μου στο διάλειμμα κι εγώ ερωτεύομαι για πάντα τα θερινά σινεμά. Είχα κίνητρο…

Cine Φλοίσβος

Σε απόσταση μόλις 9 μέτρων από τη θάλασσα στρογγυλοκάθεσαι σε χαλικοστρωμένη αυλή και περιμένεις την ταινία θαυμάζοντας το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Ιδανικά, προσπάθησε να προλάβεις τις καρέκλες με τραπεζάκι δίπλα μια που το μπαρ έχει μεγάλη γκάμα! Εκτός από τα κλασικά (popcorn και nachos) θα βρεις επίσης (άκου τώρα…): πίτσα, κοτομπουκιές, κεφτεδάκια, hot dog, τηγανητές πατάτες, κρητικό ντάκο (!), ακόμη και τσιπς που τηγανίζονται επιτόπου και φτάνουν στα χέρια σου ζεστά-ζεστά. Σε περίπτωση που έφτασες νωρίτερα, κάτσε στον εξωτερικό χώρο που λειτουργεί ως καφετέρια και να γλυκάνεις την αναμονή με λίγο παγωτό. (Πάρκο Φλοίσβου (πλησίον Μαρίνας Φλοίσβου), Παλαιό Φάληρο, 2109821256)

Cine Αμαρυλλίς

Με την πρώτη χρονιά λειτουργίας του να καταγράφεται το μακρινό 1935, αυτός εδώ είναι ένας από τους παλαιότερους κινηματογράφους της Αττικής! Το μεγάλο του ατού είναι ότι η οθόνη, στρατηγικά  τοποθετημένη πάνω σε ένα ξύλινο deck, κάτι που επιτρέπει τη θέαση από παντού. Στο μπαρ πάλι, εκτός από όλα τα κλασικά, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε ποτά, οπότε αν δεν σου αρέσει η ταινία ρίξε το στο Johnny (ναι, το μπαρ διαθέτει και ζόρικες ετικέτες)… (Αγ. Ιωάννου 2, πλατεία Αγίας Παρασκευής, 2106010561)

Cine Μπομπονιέρα

Η γλυκιά Μπομπονιέρα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Κηφισιωτών αφού λειτουργεί στο ίδιο σημείο από το 1918! Οι πιστοί θεατές της ορκίζονται ότι το μπαρ της Μπομπονιέρας, γλυκό σαν το όνομά της, βγάζει τα καλύτερα ποπ κορν αθηναϊκού σινεμά. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η άποψη είναι τεκμηριωμένη (υπάρχει άνθρωπος που έχει πάει σε όλα τα θερινά της Αττικής;), πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μπομπονιέρα διαθέτει (και) γλυκό ποπ κορν με γεύση καραμέλα, κάτι που πράγματι σπάνια βρίσκεις σε μπαρ σινεμά. (Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, 2108019687)

Cine Ρία

Από το 1963 ο «σινεμάς» αυτός βρίσκεται μια ανάσα από την πλαζ της Βάρκιζας, οπότε συνδυάζεις την προβολή με μίνι κυριακάτικη εκδρομή. Μη φας, όμως, σε παρακείμενη ταβέρνα, στο μπαρ εκτός από τα πατροπαράδοτα νάτσος και ποπ κορν θα βρεις επίσης χοτ-ντογκ, τοστ, παγωτό μηχανής και… σουβλάκια! Να τσιμπολογάς καλαμάκι χοιρινό σε θερινό δίπλα στη θάλασσα… να μια εικόνα που φωνάζει όσο τίποτα «ελληνικό καλοκαίρι». (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, 210 8970844)

Cine Αττικόν Άλσος

Με θέα όλο το λεκανοπέδιο, με συντροφιά δέντρα και μυρωδάτα αναρριχητικά φυτά, το Αττικόν Άλσος είναι από τα ωραιότερα θερινά της Αθήνας. Ιδανικά, να έρθεις μια νύχτα με πανσέληνο: θα σου κοπεί η ανάσα από τη μαγεία. Στο μπαρ, εκτός από ποπ κορν, νάτσος, πίτσες και hot dog θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μπίρες (συγκεκριμένα 11 ετικέτες), μάλλον τη μεγαλύτερη σε αθηναϊκό σινεμά. (Ηπείρου 4, Τουρκοβούνια, Γαλάτσι, 6944542300)

Stellar

Μισό θερινό σινεμά, μισό εστιατόριο, το Gastro Cinema Stellar έχει στην κουζίνα τους γνωστούς σεφ Πάνο Ιωαννίδη και Γιάννη Μαρκαδάκη και στην οθόνη σινεφίλ αριστουργήματα. Το μενού αλλάζει ανά δεκαπενθήμερο και συνάδει με τις προβολές. Δηλαδή τις μέρες που είναι αφιερωμένες στον γιαπωνέζικο κινηματογράφο θα βρίσκετε κλασικά πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, τις βραδιές του αμερικάνικου κινηματογράφου αντίστοιχα διαμορφωμένο μενού κ.ο.κ. (Τζαφέρη 16 (στην ταράτσα του πολυχώρου Τ16), Γκάζι, 6948086999)

Pool Your Cinema

Το πιο πρόσφατο νέο στα θερινά σινεμά της Αθήνας είναι και το πιο… fine dining! Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, με αγαπημένες κλασικές ταινίες και μεγάλες επιτυχίες του Hollywood και finger food που έχει επιμεληθεί ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης. Δηλαδή τα nachos είναι οργανικά, από χειροποίητο φύλλο τορτίγιας, και τα pop corn καραμελωμένα με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού! Στο μενού κι άλλα νόστιμα, μπορείτε να το χαζέψετε αναλυτικά, μαζί με τα προσεχώς στο www.grandebretagnestore.com. (Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα, 210 3330000)

Κατερίνα Βνάτσιου

Πηγή: Athens Voice 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.