18 Απρ 2024
READING

Το Netflix εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

3 MIN READ

Το Netflix εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Netflix εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Netflix εγκαινίασε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που θα πωλεί εμπορεύματα περιορισμένης έκδοσης με βάση τις εκπομπές και το brand του. Το Netflix.shop είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και, μέσα στους επόμενους μήνες, θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. 

Η πρώτη συλλογή περιλαμβάνει streetwear και φιγούρες δράσης βασισμένες στις σειρές anime “Yasuke” και “Eden”, καθώς και ρούχα και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από το “Lupin” που φτιάχτηκαν σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία. Περιλαμβάνει επίσης συλλεκτικά, εμπευσμένα από anime αντικείμενα νέων σχεδιαστών, ενώ θα ακολουθήσουν προϊόντα βασισμένα στο “Stranger Things” και το “The Witcher”.

Παρόλο που το Netflix προσφέρει ήδη προϊόντα μέσω συνεργατών όπως το Target, το άνοιγμα ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου θα του δώσει μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τα έσοδα. Το Netflix ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 24% το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά αντιμετώπισε επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομών.

Το άνοιγμα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ένας τρόπος με τον οποίο το Netflix μπορεί να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να συνδέσει το περιεχόμενο με το ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok, έχουν ενισχύσει τις αντίστοιχες εμπορικές προσφορές τους και τα livestreams που προσφέρουν δυνατότητα αγοράς εξελίχθηκαν σε μια τάση που χρησιμοποιήθηκε αρκετά, καθώς τα φυσικά καταστήματα έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας και οι καταναλωτές στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αν και το Netflix.shop δεν θα ενσωματωθεί στις πραγματικές σειρές του Netflix, προσφέρει μια νέα ευκαιρία εσόδων για την εταιρεία. Το Netflix ανέφερε αύξηση των εσόδων κατά 24% το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά ο αριθμός των συνδρομητών του ήταν χαμηλότερος από μια προγενέστερη πρόβλεψη – μια επιβράδυνση που η εταιρεία απέδωσε στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις του COVID-19 στην παραγωγή ταινιών και σειρών. 

Το Netflix αντιμετωπίζει επίσης περισσότερο ανταγωνισμό από άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Disney+ και το HBO Max και πλατφόρμες κατά παραγγελίας βίντεο που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και οι οποίες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόσθετες πηγές εσόδων, όπως το Netflix.shop, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να αποκρούσει τις προτάσεις από επενδυτές να εισάγει διαφημίσεις στην πλατφόρμα της, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί. 

Ενώ το Netflix φαίνεται απίθανο να προσθέσει διαφημίσεις στο περιεχόμενό του, συχνά χρησιμοποιεί τη δύναμη του marketing για να προωθήσει τις πρωτότυπες εκπομπές και ταινίες του. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα συνεργάστηκε με τη μάρκα νερού Liquid Death για να προωθήσει το “Army of the Dead”. Ωστόσο, μια πρόσφατη προσπάθεια για την υποστήριξη της νέας σειράς “Sweet Tooth” που περιελάμβανε ένα διαφημιστικό άρθρο στην πρώτη σελίδα της USA Today, προκάλεσε επικρίσεις για το γεγονός ότι συγχέει τα όρια μεταξύ διαφήμισης και ειδήσεων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.