20 Απρ 2024
READING

Τα νέα αγαπημένα σπορ της μόδας είναι το τένις και το γκολφ

4 MIN READ

Τα νέα αγαπημένα σπορ της μόδας είναι το τένις και το γκολφ

Τα νέα αγαπημένα σπορ της μόδας είναι το τένις και το γκολφ

Ενώ τα ομαδικά αθλήματα δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άλλα αθλήματα όπως το τένις και το γκολφ κέρδισαν νέους οπαδούς. Μικρές μάρκες πολυτελείας και retailers λανσάρουν νεανικές συλλογές εμπνευσμένες από το τένις ή το γκολφ για μια νέα γενιά παικτών, προκειμένου να τις φορούν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Η συνεργασία πολυτελών brands με το γκολφ και το τένις έχει μακρά ιστορία. Η Lacoste λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Γάλλο αστέρα του τένις, René Lacoste και εξελίχθηκε σε μια μάρκα πολυτελείας με την πάροδο των ετών. Η Ralph Lauren είναι επίσημος συνεργάτης σε τουρνουά τένις, όπως το Wimbledon, το US Open και το Australian Open, καθώς και στο The Professional Golfers’ Association.

Ωστόσο, αναδύεται ένα νέο κύμα εμπορικών σημάτων, όπως η Casablanca, η Alex Eagle Sporting Club και η Manors. Η εστίασή τους είναι στο lifestyle και όχι στην αθλητική απόδοση, οι συλλογές τους είναι γεμάτες από κομμάτια εμπνευσμένα από την νέα τάση και απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό. 

Η Net-a-Porter, ξεκίνησε μια συλλογή τένις για να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για υπαίθρια και εξειδικευμένα αθλήματα. Παράλληλα, η Mr Porter λάνσαρε μια συλλογή γκολφ τον Μάιο, για κάθε νεαρό που εμπνέεται από την νέα τάση. Οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν μια μεταβολή της στάσης απέναντι σε αυτά τα αθλήματα μεταξύ των νέων. 

Η πολυτελής εμπορική μάρκα, Casablanca Tennis Club, έχει εμπνευστεί ιδιαίτερα από το τένις. Κυκλοφόρησε το 2018 και ξεκίνησε γυναικεία ρούχα τον Ιανουάριο. Εκτός από το τένις, η επωνυμία ασχολείται και με άλλα αθλήματα που κάποτε θεωρούνταν ελίτ, όπως το σκι και η Φόρμουλα 1, δίνοντας στη συλλογή αρκετές επιλογές αθλητικών influences για να συμμετάσχουν στις καμπάνιες της.

Τα πρότυπα της Γενιάς Z, όπως οι τενίστριες Naomi Osaka, 23 ετών, και η Coco Gauff, μόλις 17 ετών, εμπνέουν το νεανικό κοινό. Η Osaka υπήρξε εξώφυλλο για την American Vogue και θα βρίσκεται στο φετινό Met Gala. Η Gauff είναι το πρόσωπο της τελευταίας συνεργασίας για παπούτσια τένις της Casablanca με τη New Balance, που ξεκίνησε στις 28 Μαΐου.

Όσον αφορά στο γκολφ, τρία εκατομμύρια Αμερικανοί έπαιξαν το άθλημα για πρώτη φορά το 2020, με έναν αυξανόμενο αριθμό νέων, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Γκολφ της Αμερικής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νέοι κάτω των 35 ετών κυριαρχούν τώρα στην αγορά και περίπου το 15% όλων των αγορών για παιχνίδι γκολφ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2020, έγιναν από άτομα ηλικίας 18-24 ετών. Ακόμα και ο τραγουδιστής Niall Horan, ο οποίος έχει ιδιαίτερη απήχηση στη Γενιά Z και τους millennial, ξεκίνησε ένα πρακτορείο ταλέντων γκολφ για νέους παίκτες. Ο τραγουδιστής Macklemore κυκλοφόρησε τη συλλογή ρούχων γκολφ, «Bogey Boys», φέτος.

Η Manors είναι μια νέα μάρκα εμπνευσμένη από το γκολφ που έχει εντοπίσει ένα κενό στην αγορά για στιλάτα ρούχα γκολφ για τη Γενιά Z. Η Manors, η οποία ιδρύθηκε το 2019, πρόκειται να ξεκινήσει έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης λόγω της ισχυρής αύξησης των εσόδων.

Η σχεδιάστρια Alex Eagle ξεκίνησε το Alex Eagle Sporting Club το 2020. Είναι μια φυσική λέσχη στο Soho του Λονδίνου, που συνοδεύεται από μια συλλογή ρούχων. Η Eagle αναγνωρίζει ότι το τένις ζει μια τεράστια ανάπτυξη. Η αθλητική λέσχη συνδυάζει την αισθητική του τένις με ένα εύρος αθλητικών εμπνεύσεων. Πριν από την έναρξη του κλαμπ, η πελατειακή βάση της Eagle ήταν 80% γυναίκες άνω των 30 ετών. Τώρα, είναι πιο κοντά στο 50/50 μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τις νέες συλλογές να προσελκύουν τους εφήβους και τους μεγαλύτερους αγοραστές παρομοίως. 

Η Eagle επιδιώκει να δημιουργεί ρούχα που θα είναι κατάλληλα τόσο κατά την ώρα του παιχνιδιού, όσο και μετά από αυτό. Ωστόσο, τα κλασικά θα είναι πάντα διαθέσιμα. Η Manors σκοπεύει, επίσης, να παράγει κλασικά, αναγνωρίζοντας την όρεξη για συνέπεια μεταξύ της πελατειακής της βάσης. Αντίθετα, η Net-a-Porter θα δώσει έμφαση στο lifestyle, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη σελίδα της. 

Αλλά και στην Ελλάδα με τις επιτυχίες του Σ.Τσιτσιπά και της Μ.Σάκκαρη στο τέννις πολλά νέα παιδιά στρέφονται προς αυτό το άθλημα.Είναι δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια από τώρα ακόμη περισσότεροι θα ασχολούνται με το τέννις το οποίο φαίνεται ότι θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση όπως έγινε και με άλλα αθλήματα όταν είχαμε μεγάλες επιτυχίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.