Έρευνα | Το 44% των Αμερικανών επιθυμούν να αναλάβουν χρέη για την ικανοποίηση αναγκών 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την  CreditCards.com, ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών σκοπεύει να διαθέσει χρήματα για την ικανοποίηση προσωπικών αναγκών όπως είναι η περιποίηση και η προσωπική χαλάρωση και ευεξία κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προβούν σε κάποια ενέργεια δανεισμού και να χρεωθούν.

Πράγματι μετά την άρση των περιορισμών και την σταδιακή εξάλειψη της πανδημίας του Covid-19, το (44%) των ενηλίκων Αμερικανών δηλώνει ότι θα δανειστεί χρήματα ώστε να ικανοποιήσει ανάγκες που σχετίζονται με τα είδη αυτοκινήτου (15%), ανακαινίσεις σπιτιών (14%) και τα ταξίδια (12%). Επιπλέον, το (67%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε τουλάχιστον μία κατηγορία μη βασικών αναγκών  κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, το (35%) θα ξοδέψει χρήματα για ταξίδια, το (26%) για ψυχαγωγία εκτός σπιτιού, το (26%) σε μπαρ και εστιατόρια, το (25%) σε ανακαινίσεις σπιτιού και το (21%) στην αγορά ρούχων και αξεσουάρ. Με δεδομένα τα παραπάνω δεν εκπλήσσει το γεγονός, ότι οι καταναλωτές και συγκεκριμένα το (66%) επιθυμούν να χαλαρώσουν και να περιποιηθούν τον εαυτό τους προβαίνοντας σε αγορές και υπηρεσίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με σκοπό τον εορτασμό της σταδιακής εξάλειψης της πανδημίας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο πληρωμής όλων αυτών των συγκεκριμένων ενεργειών. 

Αναλυτικότερα αποτελέσματα μετά από δημοσκόπηση του χρέους πιστωτικών καρτών αποτελούν: 

  • Το (44%), το οποίο είναι πρόθυμο να αναλάβει το χρέος του για μη βασικές δαπάνες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με το (59%) να είναι millennials, το (56%) να είναι Gen Zers, το (40%) να είναι Gen Xers και το (32%) να είναι baby boomers.

  • Το (63%) των γονέων με παιδιά κάτω των 18 ετών δήλωσαν ότι θα έπαιρναν δάνειο για μη βασικές αγορές συγκριτικά με το (40%) χωρίς παιδιά και το (35%) των γονέων με ενήλικα παιδιά.

  • Οι άνδρες ήταν πιο πρόθυμοι να χρεωθούν για την κάλυψη μη απαραίτητων αγαθών ή υπηρεσιών (47%) σε σχέση με τις γυναίκες (41%).