19 Απρ 2024
READING

Helium-10000: Το πρώτο ιπτάμενο μπουφάν είναι γεγονός

2 MIN READ

Helium-10000: Το πρώτο ιπτάμενο μπουφάν είναι γεγονός

Helium-10000: Το πρώτο ιπτάμενο μπουφάν είναι γεγονός

Είναι ένα puffer jacket που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Άντριου Κόστμαν. Η διαφορά του από τα συνηθισμένα puffer είναι ότι είναι φουσκωμένο με ήλιον, αυτό το ελαφρύ αέριο με το οποίο είναι γεμάτα τα παιδικά μπαλόνια που πουλιούνται στις παιδικές χαρές, αυτό το αέριο που, αν το εισπνεύσεις, λεπταίνει η φωνή σου για μερικά λεπτά.

Το μπουφάν ονομάζεται Helium-10000 και συνοδεύεται από ειδική τρόμπα με ήλιον για να το φουσκώνεις μόνος σου. Συμπεριφέρεται όπως ένα μπαλόνι με ήλιον, δηλαδή, αν το αφήσεις, θα πετάξει στα ψηλά. Δυστυχώς δεν θα σε πάρει μαζί του στον ουρανό αν το φορέσεις.

«Είναι ένα αντικείμενο που έχει σχεδιαστεί για να εκπλήσσει τους ανθρώπους και για να τους κάνει να καταλάβουν ότι μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα αν ξεπεράσουμε τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και αν προσεγγίζουμε τα πράγματα από διαφορετική γωνία», λέει ο σχεδιαστής του Helium.

Σχεδιάστηκε στην Ιταλία, κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και κυκλοφορεί σε 100 συλλεκτικά κομμάτια και σε έξι ιριδίζοντα χρώματα: ουράνιο τόξο, χρυσό, μαύρο, ροζ, του πάγου, ασημί. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο είναι top secret, πάντως ο ίδιος ο Κόστμαν διαβεβαιώνει το κοινό πως είναι πολύ ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό.

«Κανείς δεν ήθελε αρχικά να πάρει μέρος στο πρότζεκτ. Με αποθάρρυναν λέγοντας πως ήταν αδύνατον να φτιαχτεί και πως δεν υπάρχει η τεχνολογία για να δημιουργηθεί φουσκωτοί όγκοι τέτοιου μεγέθους», εξομολογείται ο εμπνευστής του Helium.

Στα «δυσάρεστα» νέα τώρα: Το μπουφάν μένει φουσκωμένο για δύο εβδομάδες περίπου. Μπορεί να ξαναφουσκωθεί για λίγες ακόμα φορές, όμως ήδη οι κατασκευαστές του δουλεύουν πάνω στη βελτίωση αυτού του μειονεκτήματος. Μπορείς να μπεις σε λίστα αναμονής για να το αποκτήσεις εδώ. Και μετά sky is the limit.

Λίνα Μανδράκου

Πηγή: LOOK 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.