25 Απρ 2024
READING

Το Amazon δημιουργεί μία νέα υπηρεσία ασύρματου δικτύου «Sidewalk» για τις smart συσκευές

2 MIN READ

Το Amazon δημιουργεί μία νέα υπηρεσία ασύρματου δικτύου «Sidewalk» για τις smart συσκευές

Το Amazon δημιουργεί μία νέα υπηρεσία ασύρματου δικτύου «Sidewalk» για τις smart συσκευές

Το Amazon ξεκίνησε τη φιλόδοξη πρωτοβουλία «Sidewalk» στις ΗΠΑ, δημιουργώντας το δικό του ασύρματο δίκτυο καθώς συνέδεσε εκατομμύρια smart οικιακές συσκευές. H τεράστιας γκάμα προϊόντων του Amazon όπως είναι οι συσκευές Echo και τα ring doorbell cameras θα αποτελέσουν τους πομπούς για την δημιουργία ενός νέου ασύρματου δικτύου.

Διορία μιας εβδομάδας δίνει η Amazon στους πελάτες της στις ΗΠΑ πριν ανοίξει τα ασύρματα δίκτυά τους σε κάθε γείτονα ή διερχόμενο.

Συνδέοντας τις αμέτρητες συσκευές, το Amazon Sidewalk ουσιαστικά συγκεντρώνει δεδομένα από άλλα δίκτυα χρηστών, ικανά να τροφοδοτούν συσκευές με χαμηλό σήμα ή ακόμη και περιπτώσεις διακοπής του Wi-Fi. Κάθε συνδεδεμένη συσκευή αξιοποιείται αποτελεσματικά ως «γέφυρα», χρησιμοποιώντας ένα μέρος του διαδικτύου στο σπίτι για να συνδέσει gadget έχοντας εμβέλεια μέχρι και ένα μίλι.  Αυτό το παράλληλο ιδιωτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι η τελευταία προσπάθεια του Amazon για να κυριαρχήσει στον κόσμο του «Internet of Things» επιτρέποντας επίσης να συμμετάσχουν εταιρείες τρίτων. 

Ένα από τα οράματα της εταιρείας αποτελεί να συνδεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές στο δίκτυο. Ωστόσο η επίτευξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη, μολονότι πολλοί χρήστες διστάζουν να μοιραστούν ένα κομμάτι των μηνιαίων δεδομένων τους με τους γείτονές τους.

Παράλληλα έχουν γεννηθεί ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, με αποτέλεσμα διάφορες ομάδες ακτιβιστών να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργηθεί ένας ιστός παρακολούθησης σε όλη τη χώρα. Η υπηρεσία «Sidewalk», η οποία ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες έχει ήδη προκαλέσει αρνητικά σχόλια από του πελάτες, επιθυμώντας να εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, δημιουργώντας εμπόδια στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.