25 Απρ 2024
READING

Η Fisher-Price ανακαλεί 270.000 ελλαττωματικά προϊόντα

2 MIN READ

Η Fisher-Price ανακαλεί 270.000 ελλαττωματικά προϊόντα

Η Fisher-Price ανακαλεί 270.000 ελλαττωματικά προϊόντα

Η Fisher-Price αναγκάστηκε να αποσύρει εκατοντάδες χιλιάδες βρεφικά προιόντα μετά από μια συγκλονιστική ανακάλυψη που συνέδεσε το προϊόν με πολλούς θανάτους βρεφών. Η Fisher-Price, η οποία εξαγοράστηκε από την εταιρεία παιχνιδιών Mattel το 1993, ανακάλεσε  270.000 ελλαττωματικά προϊόντα την περασμένη εβδομάδα, μετά από τέσσερις θανάτους βρεφών που συνέβησαν το διάστημα 2019-2020. 

Σύμφωνα την έκθεση της Consumer Product Safety Commission (CPSC), τα τέσσερα περιστατικά συνέβησαν όταν τα βρέφη τοποθετήθηκαν στα gliders χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν κίνδυνο ασφυξίας.  Παράλληλα σε μία άλλη έκθεση που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, η House Committee on Oversight and Reform κατηγόρησε την Fisher-Price ότι αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος, με αποτέλεσμα να προβληθεί ο θάνατος 50 βρεφών. 

Ακόμη το δημοφιλές παιχνίδι “Rock” n “Play ήταν διαθέσιμο στην αγορά από το 2009, προτού αποσυρθεί το 2019 και ονομαστεί «εθνικό σκάνδαλο». Η έρευνα κατηγόρησε την εταιρεία ότι  δεν έλεγξε με ακρίβεια το προϊόν για την ασφάλειά του πριν κυκλοφορήσει, με αποτέλεσμα  να προκληθούν αρκετά ατυχήματα σε βρέφη.  Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, η οποία γνωστοποιήθηκε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Mattel Ynon Kreiz και ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Fisher-Price Chuck Scothon θα καταθέσουν, η εταιρεία έλαβε προειδοποιητικά σημάδια για το προϊόν πριν ακόμη τεθεί σε κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα το 2008 υπήρξε προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν στον ύπνο, ενώ η Fisher-Price είχε συμβουλευτεί μόνο έναν γιατρό πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε ότι ασκεί ιατρική χωρίς άδεια. Τέλος τον Φεβρουάριο του 2018, ένα χρόνο πριν αποσυρθεί τελικά το προϊόν, η εταιρεία κατηγορείται οτι είχαν προκληθεί εν γνώσει της εταιρείας 14 θάνατοι βρεφών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.