19 Απρ 2024
READING

Το Alibaba αναπτύσσει τις υπηρεσίες cloud streaming με σκοπό να ανταγωνιστεί την πλατφόρμα cloud του Amazon Web Services (AWS)

3 MIN READ

Το Alibaba αναπτύσσει τις υπηρεσίες cloud streaming με σκοπό να ανταγωνιστεί την πλατφόρμα cloud του Amazon Web Services (AWS)

Το Alibaba αναπτύσσει τις υπηρεσίες cloud streaming με σκοπό να ανταγωνιστεί την πλατφόρμα cloud του Amazon Web Services (AWS)

Η υπηρεσία cloud του Alibaba θα επεκταθεί με στόχο να ανταγωνιστεί το AWS (Amazon Web Services), τις υπηρεσίες  cloud του Amazon. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει όλα τα επιπλέον κέρδη της σε τεχνολογίες που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο ώστε να αναβαθμιστεί. Η συγκεκριμένη στρατηγική σχεδιάζεται μετά από ένα τεράστιο πρόστιμο που επιβλήθηκε αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που οδήγησε σε ζημιές μετά από εννέα χρόνια κερδοφορίας για το Alibaba.

Είναι ισχυρή η ζήτηση που υπάρχει όσον αφορά την ανάπτυξη αναδυόμενων τεχνολογικών εφαρμογών λογισμικού για κλάδους που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις υπηρεσίες logistics, το fintech ακόμη και την online ψυχαγωγία. Κύριος στόχος αποτελεί η καινοτομία και η επένδυση σε data υπηρεσίες, τα οποία θα συμβάλλουν στην μελλοντική ψηφιακή ανάπτυξη.

Ωστόσο, τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud δεν αυξήθηκαν σημαντικά εξαιτίας του ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε με τις Tencent και Huawei Technologies, αγγίζοντας το ποσοστό του (37%) για το τρίμηνο του Μαρτίου, το οποίο αποτέλεσε τον πιο αργό ρυθμό αύξησης εσόδων μετά το 2014 και την αποχώρηση ενός μεγάλου πελάτη. Ακόμη η ByteDance, η οποία κατέχει την πλατφόρμα video streaming του TikTok, διέκοψε την συνεργασία για τις υπηρεσιών cloud του Alibaba μειώνοντας την φήμη των cloud υπηρεσιών της.  

Παράλληλα το Amazon μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επεκταθεί στις Φιλιππίνες και στην Μαλαισία μέσω της δημιουργίας κέντρων δεδομένων μολονότι έχει ανακοινωθεί ήδη η κυκλοφορία ενός στην Ινδονησία. Από την άλλη το Alibaba κατέλαβε την τρίτη θέση στο Infrastructure-as-a-service (IaaS) του 2020,  μετά το Amazon και τη Microsoft.  Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίου στο έργο «AsiaForward», το οποίο φαίνεται να τροφοδοτεί 100.000 νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η Alibaba’s Tmall, η μεγαλύτερη πλατφόρμα διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το “Go Global 11.11 Pitch Fest” στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το οποίο ουσιαστικά είναι μια εικονική εκδήλωση με στόχο την παροχή βοήθειας των επιχειρήσεων να αναπτύξουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα brands τους. Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στις μικρές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να παρακολουθήσουν γρήγορα το Global Shopping Festival της Alibaba, το οποίο πέτυχε πωλήσεις πάνω από 74 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Αναλυτικότερα προϊόντα αξίας 494 εκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο διήρκησε 11 μέρες πέρυσι, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ζήτηση ανάμεσα στα προϊόντα του  Ηνωμένου Βασιλείου και των Κινέζων καταναλωτών. 

Τέλος επιλεγμένα brand θα παρακολουθούνται γρήγορα στο Tmall Global, όπου θα προωθούνται μέσω επώνυμων Κινέζων influencer, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προωθηθούν σε ένα από τα livestream που θα πραγματοποιηθούν και να αποφέρουν εκατομμύρια έσοδα. Τα brand που θα συμμετάσχουν θα λάβουν οδηγίες από την Tmall Global, ενώ τα προϊόντα τους θα εμφανίζονται στην αγορά κατά τη διάρκεια του shopping festival. Για παράδειγμα η ουαλική μάρκα SmoothSkin μετέδωσε ένα livestream, το οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 103 εκατομμύρια Κινέζοι καταναλωτές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.