25 Απρ 2024
READING

Salachi | Eco-friendly προϊόντα και πολλή θετική ενέργεια

3 MIN READ

Salachi | Eco-friendly προϊόντα και πολλή θετική ενέργεια

Salachi |  Eco-friendly προϊόντα και πολλή θετική ενέργεια

Salachi: Η γεμάτη θετική ενέργεια ελληνική επιχείρηση στα Κάτω Πετράλωνα που δημιουργεί eco-friendly προϊόντα, πανιά για εναέρια αθλήματα και αιώρες. Η ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί πανιά για εναέρια αθλήματα και αιώρες. 

Πριν από 6 χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα στην Αθήνα γεννήθηκε μια ιδέα για μια επιχείρηση με διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία. Η εταιρεία Salachi -το όνομα ξεκίνησε ως αστείο όπως μας λέει ο ιδρυτής της, Νίκος- είναι το σημείο αναφοράς για την εναέρια Yoga και Bungee Fitness, αλλά και για όλες τις μορφές εναέριας άσκησης. Με γνώμονα το ευ ζην και μεγάλη έμφαση στην οικολογία (όλα τα προϊόντα και οι συσκευασίες είναι eco-friendly), η επιχείρηση μεγαλώνει συνεχώς, τα προϊόντα αυξάνονται, και “love is in the air”.

Μπαίνοντας στο χώρο της εταιρείας, ενθουσιαστήκαμε από τη διάχυτη έκφραση της τέχνης σε κάθε σημείο και γωνία. Πρόκειται για ένα χώρο που, όπως μας λένε τα παιδιά, νιώθουν όλοι σαν το σπίτι τους, άνετοι και ελεύθεροι να εργαστούν. Από πανιά για εναέρια αθλήματα, ραπτομηχανές, χειροποίητα έπιπλα, μέχρι και οι πόρτες και τα κάγκελα του χώρου, όλα φτιαγμένα στο χέρι με πολλή αγάπη, αλλά και ιδιαίτερο στυλ. Σε δεσπόζουσα θέση, κρεμασμένα πανιά όλων των χρωμάτων, από μονόχρωμα μέχρι -πάλι χειροποίητα- βαμμένα σε διάφορες τεχνοτροπίες.

Εδώ, όπως μας λέει ο Χάρης -υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση- περνάμε τις ώρες μας ευχάριστα και δημιουργικά, και δεν υποστηρίζουμε ιεραρχίες, τίτλους και τύπους. Αυτό αποτυπώνεται και στην πολύ καλή και φιλική σχέση με τους πελάτες μας, που άπαξ και τους γνωρίσουμε, γεννιέται πάντα μια φιλία.

Από την αρχή της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο, το Salachi απαριθμεί πάνω από 1000 καινούργιους φίλους, δείχνοντας έτσι τη δύναμη της αισιοδοξίας και της αγάπης και πίστης σε αυτό που κάνουν εδώ. Η πλειοψηφία των πελατών επιλέγει να τοποθετήσει μια αιώρα στο σπίτι, για εξάσκηση στην Aerial Yoga. Από την άλλη πλευρά, πολλές είναι και οι οικογένειες που αποφασίζουν να εγκαταστήσουν εναέριο εξοπλισμό. Τα παιδιά μόλις έρθουν σε επαφή με τα πανιά ενθουσιάζονται και τρελαίνονται στο παιχνίδι. Ο Στέφανος -αδερφός του ιδρυτή Νίκου- μας λέει ότι οι καλύτεροι πελάτες, ή μάλλον φίλοι, είναι τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν ένα έμφυτο ταλέντο, ένα «ένστικτο» που τα κάνει να γίνονται εξπέρ άμεσα.

Τα πανιά για Aerial Yoga από το Salachi βρήκαν κι άλλους τρόπους εφαρμογής ανά τα χρόνια. Καθώς πρόκειται για ένα ύφασμα πολύ απαλό, με ήπια ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή στη χρήση, η ομάδα του Salachi αποφάσισε να μεταποιήσει το ύφασμα και να δημιουργήσει την αιώρα MANTA. Μια αιώρα για να την παίρνουμε μαζί στην παραλία και στις διακοπές μας, στο camping ή ακόμα και στο μπαλκόνι μας.

Να πούμε βέβαια ότι στο διάλειμμα για φαγητό, πήραν όλοι θέση (και εμείς) στις αιώρες, άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις της δουλειάς και αρχίσαμε να μιλάμε για τελείως άσχετα θέματα. Τι κάναμε χθες, που θα πάμε φέτος διακοπές, και φυσικά «άντε να τελειώνουμε με τον κορονοϊό». Οπότε, να κι άλλη μια χρήση του πανιού, αυτή τη φορά σε συνθήκες γραφείου για ένα μικρό streching, να ξαναπάρει σωστή στάση το κορμί μετά την πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή, και πάμε πάλι. Εργασία και χαρά εδώ τα παιδιά.

Μία από τις τελευταίες και καινοτόμες ιδέες του Salachi είναι η αιώρα εργοθεραπείας ή sensory swing, που χρησιμοποιείται για αποκατάσταση τραυματισμών, εργοθεραπεία, καθώς και για αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων ή προβλήματα αυτισμού. Μάς εξηγούν πως η αίσθηση της αιώρησης όταν βρισκόμαστε μέσα στην αιώρα έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί τα κινητικά μας ένστικτα και βελτιώνει την ισορροπία του σώματος.

Ζένια Πιττακή

Πηγή: Athens Voice

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.