24 Απρ 2024
READING

Μπορεί ο Kanye West με τα Yeezy να “αναστήσει” την Gap;

2 MIN READ

Μπορεί ο Kanye West με τα Yeezy να “αναστήσει” την Gap;

Μπορεί ο Kanye West με τα Yeezy να “αναστήσει” την Gap;

Την Τρίτη 8 Ιουνίου, πήραμε μια πρώτη γεύση από την πολυαναμενόμενη συνεργασία μεταξύ της Gap και του Kanye West. Πρόκειται για ένα unisex μπουφάν αξίας 200 δολαρίων.Η Gap έχει ποντάρει πολλά σε αυτή τη συνεργασία, καθώς φέρεται να πλήρωσε στον West 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μια 10ετή συμφωνία να σχεδιάζει συλλογές για άνδρες, γυναίκες και παιδιά με την ετικέτα YZY. Για την Gap, την 51χρονη αμερικανική μάρκα, οι πωλήσεις της οποίας έχουν πέσει εδώ και χρόνια, η συνεργασία αποτελεί μια ευκαιρία να ξαναγίνει επίκαιρη. 

Το προϊόν κυκλοφόρησε απροειδοποίητα. Ο West επέλεξε την 8η Ιουνίου, τα 44α γενέθλιά του, για να το λανσάρει. Το νέο κομμάτι, το οποίο ονομάζεται “cloud jacket”, έχει άμορφο σχήμα, αντανακλώντας την normcore streetwear αισθητική της πολυτελούς μάρκας Yeezy του West. Βέβαια, δεν απέχει και πολύ από τα puffer jackets που κυκλοφορεί η Gap κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Αν αυτό αποτελεί ένδειξη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με το Yeezy Gap, ο West στοχεύει να σπρώξει την Gap έξω από την comfort zone της – αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αποξενώσει τον μέσο αγοραστή της Gap. 

Αλλά αυτό που μπορεί να προσφέρει ο West στην Gap, περισσότερο από το στυλ, είναι το hype. Ο West είναι ειδήμων στο να δημιουργεί ενθουσιασμό και προσμονή γύρω για τα προϊόντα του. 

Χρησιμοποιεί μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στις βιομηχανίες πολυτελείας και streetwear. Καλλιεργεί τη ζήτηση για προϊόντα προσκαλώντας τους πελάτες να κάνουν προπαραγγελία ή να εγγραφούν σε λίστα αναμονής. Ο West κατάφερε να μεταφέρει την ευφυΐα του στο marketing και σε άλλες μεγάλες μάρκες. Συνεργάζεται με την Adidas από το 2015, σχεδιάζοντας αθλητικά παπούτσια και ρούχα, αποφέροντας στην εταιρία δισεκατομμύρια έσοδα.

Θα λειτουργήσει το ίδιο καλά και για την Gap; Η Gap αντιμετωπίζει μια κρίση ταυτότητας την τελευταία δεκαετία. Δεν έχει αποκτήσει μια ξεχωριστή αισθητική από τότε που τα χακί και τα απλά λευκά μπλουζάκια της ήταν cool στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δεν έχει εύκολα αναγνωρίσιμο στόχο ή κοινό. Η συνεργασία με τον West υποδηλώνει ότι η Gap επεκτείνεται στο streetwear σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους millennials και τη Γενιά Z. Αλλά μετά από μια δεκαετία κατά την οποία η Γενιά Ζ βλέπει την Gap ως μια άχαρη, βαρετή μάρκα, ακόμη και ένα brand τόσο ισχυρό όσο το Yeezy μπορεί να μην καταφέρει να της αλλάξει γνώμη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.