18 Απρ 2024
READING

Το Tinder προσθέτει την λειτουργία Block Contacts

3 MIN READ

Το Tinder προσθέτει την λειτουργία Block Contacts

Το Tinder προσθέτει την λειτουργία Block Contacts

Παρά τις δυσκολίες που κρύβει η γνωριμία με νέους ανθρώπους εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν παρουσιάσει πρόσφατα έξαρση, τόσο στις λήψεις όσο και στην χρήση τους. Πλέον, καθώς οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 προχωρούν, είναι πολύ πιθανό ότι η τάση αυτή θα παραμείνει. 

Το Tinder αναμένει την ελεύθερη, μετα-πανδημική εποχή και κυκλοφορεί μια νέα λειτουργία για να προετοιμαστεί. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να αναρτούν τις επαφές του τηλεφώνου τους για να επιλέξουν ορισμένα άτομα που θα προτιμούσαν να μην βλέπουν στην εφαρμογή, είτε πρόκειται για έναν πρώην, έναν συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειας. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Tinder, το 40% των ανθρώπων έχει βρει έναν πρώην σύντροφο στην εφαρμογή, το 24% έχει συναντήσει ένα μέλος της οικογένειας και ένας στους 10 έχει συναντήσει ακόμη και τον καθηγητή του.

Η νέα λειτουργία έχει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά την ασφάλεια του χρήστη. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν έναν stalker ή κάποιον άνθρωπο που θέλει να αποφυγει– είτε στην εφαρμογή είτε εκτός – έχει τώρα ένα εργαλείο για να τον μπλοκάρει απευθείας στο Tinder.

Ωστόσο, αντί να δημιουργηθεί μια απλή φόρμα όπου θα μπορούσε κανείς να εισάγει τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θύτη, το Tinder ζητά άδεια πρόσβασης σε ολόκληρη τη λίστα επαφών του χρήστη. Φαινομενικά, αυτό γίνεται για λόγους ευκολίας στη χρήση της λειτουργίας αυτής – το Tinder ισχυρίζεται μάλιστα ότι διατηρεί μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας για όσους έχουν μπλοκαριστεί και όχι όλων των επαφών του χρήστη – αλλά οι χρήστες πρέπει να εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί. 

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα από τις επαφές των χρηστών για να έχουν ένα μικρό όφελος, πέρα από τη λειτουργία εύρεσης φίλων. Πιο πρόσφατα, η τάση αυτή επανεμφανίστηκε μέσω νέων εφαρμογών, όπως  το Clubhouse. 

Το Tinder λανσάρει το Block Contacts παρουσιάζοντάς το ως μια επιπλέον πηγή που ενδυναμώνει τους χρήστες, προσφέροντάς τους ηρεμία με το να τους βοηθάει να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και να μπορούν να συνάψουν νέες σχέσεις με νέους ανθρώπους χωρίς να ανησυχούν. 

Η λειτουργία Block Contacts δοκιμάστηκε στην Ινδία, την Κορέα και την Ιαπωνία. Το feedback έδειξε ότι τα μέλη που χρησιμοποίησαν τη λειτουργία μπλόκαραν περίπου δώδεκα άτομα κατά μέσο όρο.

Είναι, επίσης, σχεδιασμένο για χρήστες που θέλουν να μπλοκάρουν μεγάλο αριθμό ατόμων – όπως όλους τους συγγενείς τους ή τους στενούς τους φίλους. Αυτό την καθιστά κατάλληλη και για κάποιον που χρησιμοποιεί το Tinder για να απατήσει τον σύντροφό του.Το Tinder έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή κάποιου την προσκόμιση ενός έγκυρου αριθμού τηλεφώνου. Παρολαυτά δεν είναι αδύνατο για κάποιον να παρακάμψει το σύστημα κάνοντας εγγραφή με έναν αριθμό Google Voice, για παράδειγμα. Έτσι, ανεξάρτητα από τις λειτουργίες ασφαλείας που θα αναπτύξει το Tinder, οι χρήστες πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.