23 Απρ 2024
READING

Public | eshop της δεκαετίας

3 MIN READ

Public | eshop της δεκαετίας

Public | eshop της δεκαετίας

Πρόσφατα, το Public.gr ανακηρύχθηκε ως “eshop της δεκαετίας”, λαμβάνοντας ομολογουμένως μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση.Και αυτό είναι πολύ επίκαιρο και σημαντικό γιατί όλοι γνωρίζουμε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια και ειδικά κατα την διάρκκεια της πανδημίας.

Το Public είναι μια σχετικά νέα εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 2005, ουσιαστικά λοιπόν πρόκειται για πορεία 15 ετών κατά την οποία πέτυχε να είναι το e-shop της δεκαετίας.Είναι προφανές πως η εστίαση της εταιρείας από πολύ νωρίς ήταν και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η επένδυση σε αυτό ήταν προτεραιότητα.

Το Public είναι μια μάρκα η οποία έχει κατακτήσει υψηλή θέση στις επιλογές των καταναλωτών, όχι μόνο για το ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και για την συνολική του παρουσία με το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων και όλη την δημόσια παρουσία της εταιρείας.Η διάκριση λοιπόν ως eshop της δεκαετίας είναι πολύ σημαντική αλλά ακόμη σημαντικότερη είναι η δημιουργία της μάρκας Public.Και μάλιστα όπως απαιτεί η εποχή, μια omnichannel μάρκα.

Μπορεί και σίγουρα υπάρχουν πολλά e-shop τα οποία κάνουν καλή δουλειά στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά είναι πολύ λιγες οι εταιρείες που μπορούν να ισχυριστούν οτι είναι omnichannel. Γιατί αυτός ο ισχυρισμός απαιτεί καλό δίκτυο φυσικών καταστημάτων με σοβαρό μηχανισμό ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν υπάρχουν πολλές αντίστοιχες εταιρείες στην Ελλάδα.Μάρκες ελάχιστες.

Η εστίαση του Public στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποτυπώνεται και στην δημιουργία πριν 3 χρόνια του πρώτου marketplace, το οποίο πλέον περιλαμβάνει πλέον πάνω από 2.500 sellers.Είναι λοιπόν προφανές οτι η εταιρεία έχει επενδύσει στο e-commerce και τεχνολογικά  και λειτουργικά ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή υιοθετώντας μια σειρά από εργαλεία όπως η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης προϊόντος (voice search) και το πλούσιο περιεχόμενο στις προϊοντικές σελίδες του (tips, οδηγοί αγοράς, δυνατότητα ξεφυλλίσματος βιβλίων, δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης της εκτιμώμενης ημερομηνίας παράδοσης προϊόντος βάσει ταχυδρομικού κώδικα κτλ).

Σήμερα το Public.gr προσφέρει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια προϊόντα και δέχεται πάνω από 65 εκ.επισκέψεις ετησίως επαληθεύοντας τον τίτλο του #1 online e-shop της χώρας!

Το ερώτημα λοιπόν, δεν είναι το κατά πόσον το Public.gr είναι ένα πολύ καλό eshop, γιατι αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί.Το ερώτημα είναι εάν το Public καταλαμβάνει θέση στο δημόσιο χώρο και στις επιλογές των καταναλωτών, οπως είναι το ονομά του.Και αυτό το Public το έχει πετύχει.Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που στηρίζουν αυτή την εκτίμηση.

Κάποια από τα καταστήματα του Public είναι landmarks στην περιοχή που βρίσκονται.Το Σύνταγμα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη είναι καταστήματα στα οποία η επίσκεψη είναι εμπειρία.Για μικρούς και μεγάλους, για όλους.Οι εκδηλώσεις στα καταστήματα, η γκάμα των προιόντων αλλά και ο χαρακτήρας κάθε καταστήματος δημιουργούν μια βιωματική εμπειρία πέρα από τα όρια μιας εμπορικής συναλλαγής.Και αυτό είναι που απαιτείται πλέον απο τους retailers, η δημιουργία μιας βιωματικής εμπειρίας στο φυσικό κατάστημα.

Ένα άλλο ξεχωριστό χαρακτηριστικό για το Public είναι οι κατηγορίες των προϊόντων, ένα concept που δεν έχουμε αντίστοιχο στην Ελλαδα.Βιβλία, τεχνολογία, gaming, μουσική, παιχνίδια.Ο συνδυασμός όλων αυτών των κατηγοριών έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα, σε φυσικό και ψηφιακό επίπεδο, που καλύπτει ανάγκες για την εργασία, την διασκέδαση και τον ελύθερο χρόνο.

Το γεγονός ότι το Public κέρδισε το βραβείο του καλύτερου e-shop της δεκαετίας είναι μια κατάληξη από μια πορεία που συνδυάζει μάρκα, concept, εμπείρία για τον πελάτη και omnichannel προσέγγιση.Και αυτή η “συνταγή” είναι απαραίτητη-προχωρώντας προς το μέλλον- για όλους τους retailers αφού οι καταναλωτές έχουν θέσει τις προσδοκίες τους πολύ υψηλά.Και φαίνεται ότι το Public ήδη έχει σχεδιάσει στρατηγικά την επόμενη ημέρα ακολουθώντας μια “συνταγή” που εφαρμόζει τα τελευταία 15 χρόνια.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.