23 Απρ 2024
READING

Το Pinterest εντάσσει τη λειτουργία «Shopping List»

2 MIN READ

Το Pinterest εντάσσει τη λειτουργία «Shopping List»

Το Pinterest εντάσσει τη λειτουργία «Shopping List»

Σε μια προσπάθεια να απλοποιηθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο το Pinterest ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κυκλοφορία και την επέκταση πολλαπλών λειτουργιών τόσο για  καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες.Η πλατφόρμα εισήγαγε τη λειτουργία «shopping list», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα προϊόντα που έχουν καρφιτσωμένα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της εφαρμογής και να λαμβάνουν ειδοποίηση στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί μείωση της τιμής του αγαθού που επιθυμούν.

Οι χρήστες στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “The Goods by Pinterest”, η οποία παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε προϊόντα περιορισμένης έκδοσης από Direct To Consumer brands .

Επιπλέον retailers και brands στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Πρόγραμμα επαληθευμένων εμπόρων της πλατφόρμας, το οποίο δίνει στους πωλητές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ένα μπλε σημάδι επιλογής στα προφίλ τους. Οι πωλητές στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν επίσης πρόσβαση στο product tagging tool του κοινωνικού δικτύου.

Η επέκταση των δυνατοτήτων του Pinterest αποτελεί σημαντική προσπάθεια της πλατφόρμας να βελτιώσει την εμπειρία αγορών της.  Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της, μέσω του επαληθευμένου προγράμματος για τους εμπόρους αλλά και των  λειτουργιών της καρτέλας των καταστημάτων πέρυσι. Τον Μάιο, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε επίσης το Idea Pins και περισσότερα creator tools. 

Πριν την ανάδειξη των μαρκών Direct To Consumer, η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με εταιρείες ένδυσης και καλλυντικών. Συγκεκριμένα η Anthropologie παρουσίασε τον πρώτο της ψηφιακό κατάλογο μόνο για τη συλλογή AnthroLiving στο Pinterest τον Μάρτιο. Ενώ τον Ιανουάριο, το Pinterest κυκλοφόρησε το εργαλείο δοκιμής επαυξημένης πραγματικότητας για προϊόντα ματιών και επώνυμες μάρκες όπως Urban Decay, YSL και NYX Cosmetics. 

Σύμφωνα με την μελέτη Dynata για το Pinterest οι χρήστες του ξοδεύουν σε αγορές δύο φορές περισσότερα χρήματα κάθε μήνα από αυτούς που δεν έχουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ακόμη η αφοσίωση των χρηστών στο Pinterest αυξήθηκε περισσότερο από 200% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Τέλος είναι φανερός ο ενθουσιασμός που υπάρχει καθώς πλέον το Pinterest παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες της σε πολλές περισσότερες χώρες, να κάνουν την έμπνευσή τους αγορά.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.