23 Απρ 2024
READING

H American Eagle Outfitters επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο

3 MIN READ

H American Eagle Outfitters επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο

H American Eagle Outfitters επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η American Eagle Outfitters, πράγματι έχει βελτιωθεί αρκετά σε διάφορους τομείς που αφορούν τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων, εξαιτίας των μετασχηματισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στην αλυσίδα ανεφοδιασμού της εταιρείας τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με το νέο αυτό μοντέλο, η επιχείρηση μείωσε τους κωδικούς SKU των προϊόντων και εστίασε περισσότερο στην αύξηση των κερδών της εταιρείας.

Με άλλα λόγια ο συγκεκριμένος μετασχηματισμός, στόχευσε στην αύξηση των περιφερειακών κέντρων διανομής της εταιρείας κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων μηνών. Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα, τα αποθέματα τριών εβδομάδων των καταστημάτων να μεταφερθούν στα νέα κέντρα διανομής, διατηρώντας τα επίπεδα των αποθεμάτων σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα σχέδια της εταιρείας αποτέλεσε ο μετασχηματισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, μιας και η συγκεκριμένη ενέργεια θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση των ψηφιακών πωλήσεων της εταιρείας. Τα σημαντικότερα κέντρα διανομής, βρίσκονται στη Βοστώνη, στο Λος Άντζελες, στο Σικάγο και στην Φλόριντα, οπού βελτίωσαν σημαντικά τον χρόνο παραδόσεων, τα κόστη αλλά και την χωρητικότητα των χώρων των αποθεμάτων μολονότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αποτελέσαν μία από τις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας για το τελευταίο εξάμηνο. 

Κατά συνέπεια, η εταιρεία αύξησε τα κέρδη της χάρη στην συμβολή των συγκεκριμένων επενδύσεων, με αποτέλεσμα η βελτίωση να είναι φανερή σε αρκετούς τομείς της εταιρείας. Αρχικά τα αποθέματα των καταστημάτων ανανεώθηκαν και η παράδοση των παραγγελιών πραγματοποιούνταν δύο μέρες νωρίτερα. Αυτό συνέβη διότι οι αποστολές ηλεκτρονικού εμπορίου προέρχονταν από τοπικές αγορές. Επιπλέον εστιάζοντας στους καταναλωτές του ηλεκτρονικού εμπορίου, οργανώθηκαν οι περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας. Συγκεκριμένα μέσω της αύξησης των σημείων διανομής της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφενός αυξάνεται το κόστος εγκατάστασης των συγκεκριμένων κέντρων, αφετέρου το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων μειώνεται. Η δυνατότητα να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα τόσο για τα φυσικά καταστήματα όσο και για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, συμβάλλει δυναμικά στην καλύτερη λειτουργία της εταιρείας και της εξυπηρέτησης των πελατών. 

Ωστόσο, τους τελευταίους τρεις μήνες, το συνολικό απόθεμα της American Eagle Outfitters, συμπεριλαμβανομένου των μαρκών Arie και American Eagle, αυξήθηκε το 2020 κατά 2% συγκριτικά με το 2019 καθώς τα επίπεδα των αποθεμάτων της Arie συμβάδιζαν ανάλογα με την ζήτηση. Ενώ το απόθεμα της American Eagle μειώθηκε.  

Επίσης η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τα κανάλια διανομής και να βελτιώσει σημαντικά έναν ακόμη τομέα της επιχείρησης που αποτελούν οι επιστροφές. Χάρη στην αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι λιανοπωλητές αντιμετώπισαν έντονα το ζήτημα των επιστροφών. Γι’ αυτό λοιπόν η εταιρεία επιθυμώντας  να προσφέρει όσο τον δυνατόν μία καλύτερη εμπειρία στον καταναλωτή, θα προσπαθήσει να βελτιώσει τόσο τον χρόνο επιστροφής των χρημάτων όσο και των αποθεμάτων σε σημεία όπου είναι σίγουρο ότι θα πουληθούν.

Τέλος, η επιχείρηση έχει συνεργαστεί με μια εταιρεία για να βελτιώσει τη διαδικασία επιστροφής επενδύοντας όμως και σε τεχνολογικά μέσα. Η διαχείριση των επιστροφών είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους εμπόρους λιανικής στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς μπορεί να είναι ευκολότερο για τα brands απλώς να πετάξουν το απόθεμα παρά να το επιστέψουν στις αλυσίδες εφοδιασμού ή στα φυσικά καταστήματα. Με αφετηρία αυτή τη θέση δημιουργείται μια πρόκληση για τα brands που σχετίζονται και με την βιωσιμότητα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.