25 Απρ 2024
READING

Η Mondelez ξεκινά στρατηγική αναθεώρηση για την Trident και άλλες μάρκες τσίχλας

3 MIN READ

Η Mondelez ξεκινά στρατηγική αναθεώρηση για την Trident και άλλες μάρκες τσίχλας

Η Mondelez ξεκινά στρατηγική αναθεώρηση για την Trident και άλλες μάρκες τσίχλας

Η Mondelez International δήλωσε ότι διεξάγει μια «στρατηγική αναθεώρηση» στο τμήμα τσίχλας της, που περιλαμβάνει μάρκες όπως η Trident και η Dentyne. Η γνωστή εταιρεία επικεντρώνεται στην επαναφορά του τμήματος σε επίπεδα πριν από την COVID-19, εξετάζοντας όλες τις επιλογές για τη βελτίωση της αξίας της τσίχλας. Η τσίχλα ήταν ένα από τα τμήματα που χτυπήθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές ξόδευαν λιγότερο χρόνο εν κινήσει όπου πραγματοποιείται και μεγάλο μέρος της κατανάλωσης στην κατηγορία αυτήν.

Καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για σνακ, η Mondelez ενίσχυσε την τάση με ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Oreo, Ritz και Triscuit. Ωστόσο, η Mondelez προσπάθησε, επίσης, να αναπτυχθεί αποκτώντας μάρκες, όπως τη Hu, μια κατασκευάστρια premium σνακ και σοκολατών από απλά συστατικά και πλειοψηφικό μερίδιο στην Perfect Snacks. Πρόσφατα απέκτησε και την Chipita που κατασκευάζει κρουασάν και σνακ.

Η στρατηγική να επιμείνει στα σνακ έχει κάνει την επιχείρηση τσίχλας της, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Bubblicious και τη Stride, κάπως εκτός κατηγορίας στην εταιρεία. Τα προβλήματά του τμήματος τσίχλας επιδεινώθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της COVID-19.

Ενώ η Mondelez δεν έχει αποφασίσει οριστικά τι θα κάνει μετά την αναθεώρηση -θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει να διατηρήσει τη τσίχλα- μια πώληση θα ήταν η πιο πιθανή επιλογή δεδομένης της θέσης στο χαρτοφυλάκιό της και των εσόδων που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πώληση. Τα χρήματα θα μπορούσαν να δαπανηθούν για καινοτομία ή για να αγοράσουν άλλες μάρκες σνακ.

Η βιομηχανία τσίχλας στο σύνολό της περνά μια δύσκολη περίοδο. Η Candy Industry σημείωσε ότι ολόκληρο το τμήμα τσίχλας δημιούργησε 2,88 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 14 Ιουνίου 2020, μειωμένο κατά 8,2% από το προηγούμενο έτος. Η Mondelez δήλωσε τον Απρίλιο ότι η επιχείρηση τσίχλας και καραμελών μειώθηκε περίπου 16% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και 8% σε διετή βάση. 

Η τσίχλα αποτελεί το 5% των συνολικών εσόδων της Mondelez. Με την εταιρεία να δημοσιεύει πωλήσεις 26,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, αύξηση 2,8% από το 2019, η τσίχλα είχε σημειώσει έσοδα περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τη Mondelez να αναμένει μια ανάκαμψη στα τμήματα τσίχλας και καραμέλας μετά από την πτώση που προκλήθηκε από την πανδημία, είναι λογικό για την εταιρεία να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης του τμήματος, ενισχύοντας τα περιθώρια πωλήσεων και κέρδους. Στη συνέχεια, μόλις βελτιωθεί η κατάστασή του, θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια πώληση ή κάποια άλλη επιλογή.

Πιθανός αγοραστής της επιχείρησης τσίχλας μπορεί να είναι η Ferrera, ένα τμήμα της Ferrero, που έχει αυξήσει την παρουσία της στις ΗΠΑ μέσω μιας σειράς συμφωνιών. Η Mars Wrigley, η οποία κατέχει τις Big Red, DoubleMint και Juicy Fruit, μεταξύ άλλων εμπορικών σημάτων τσίχλας, πιθανότατα θα ενδιαφερόταν λόγω της παρουσίας της στην κατηγορία και των στενών σχέσεων με τους εμπόρους λιανικής πώλησης και τα καταστήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.