25 Απρ 2024
READING

Το FaceTime γίνεται πιο business-friendly

4 MIN READ

Το FaceTime γίνεται πιο business-friendly

Το FaceTime γίνεται πιο business-friendly

Όσον αφορά το FaceTime, η Apple είχε επικεντρωθεί στους βασικούς καταναλωτές της. Περιορίζοντάς το ώστε να επιτρέπει μόνο 32 χρήστες, το FaceTime δεν αποτελούσε ανταγωνισμό για άλλες πλατφόρμες όπως το Zoom, το Teams της Microsoft, το Google Meet ή το WebEx της Cisco, τα οποία, λόγω της φύσης τους να επιτρέπουν πολλά περισσότερα άτομα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, ήταν πολύ πιο business-focused.

Το FaceTime δεν παρείχε υπηρεσίες όπως το screen sharing και την δυνατότητα κοινοποίησης μιας παρουσίασης ή λειτουργίες whiteboard. Οι υπηρεσίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν video conferencing εφαρμογές. 

Η Apple ανακοίνωσε διάφορα updates του FaceTime κατά τη διάρκεια του World Wide Developers Conference. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι πιο επικεντρωμένη στους καταναλωτές της, η Apple ανακοίνωσε κάποιες νέες λειτουργίες που θα καταστήσουν το FaceTime πιο business-friendly, διατηρώντας όμως το όριο των 32 χρηστών.

Αυτά τα νέα updates θα είναι διαθέσιμα στο iOS 15, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι βασισμένο σε μεγάλες βελτιώσεις που θα καταστήσουν το FaceTime πιο άνετο στην χρήση και πιο ζωντανό. 

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία spatial audio, που μπορεί να κάνει τους χρήστες να νιώθουν ότι βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Συγκεκριμένα, οι φωνές των συμμετεχόντων χωρίζονται με βάση το πού βρίσκεται το εικονίδιό τους στην οθόνη. Για παράδειγμα, αν κάποιος εμφανίζεται στην δεξιά μεριά της οθόνης, η φωνή του θα ακούγεται από δεξιά. 

Επιπλέον, προκειμένου να ακούγεται ο ήχος πιο καθαρά, η Apple προσέθεσε voice isolation, που αναγνωρίζει τους ήχους που ακούγονται από το περιβάλλον του ομιλητή και τους περιορίζει, δίνοντας προτεραιότητα στην φωνή του ομιλητή.

Το spatial audio δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να περάσουν σε wide spectrum ήχου αν το επιθυμούν, πράγμα που χρησιμεύει στις συζητήσεις.Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν μια νέα grid view, όπου όλες οι εικόνες των ομιλητών έχουν το ίδιο μέγεθος, τοποθετούνται κατ’αντιστοιχία και αναγνωρίζεται το ποιός μιλάει. 

Ένα πολύ σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι ότι οι χρήστες έχουν την επιλογή να εμφανίζονται σε Portrait mode, πράγμα που τους επιτρέπει να θολώνουν το background, ώστε να φαίνονται καλύτερα οι ίδιοι.Επίσης, οι χρήστες πλέον μπορούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων μια κλήση στο FaceTime και αν ο παραλήπτης αποδεχθεί την πρόσκληση, μια υπενθύμιση για την κλήση τοποθετείται αυτόματα στο ημερολόγιό του. 

Ίσως το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του FaceTime είναι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε προγράμματα περιήγησης Windows και Android.Εκτός αυτού, πλέον η Apple επεκτείνει την επικέντρωσή της στην προστασία της ιδιωτικότητας, προσφέροντας end-to-end κρυπτογράφηση. 

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό που οι χρήστες πρόκειται να αγαπήσουν είναι το SharePlay. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στο FaceTime, όπως για παράδειγμα μια ταινία ή μουσική.Μια ιδιαιτερότητα είναι το γεγονός ότι σε αυτήν την shared εμπειρία, αν οι χρήστες επιθυμούν να συνομιλήσουν κατά τη διάρκεια του FaceTime, πρέπει να χρησιμοποιήσουν το iMessage. Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει σε λειτουργία picture-in-picture.

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα API SharePlay για προγραμματιστές και, όταν είναι έτοιμο, θα το λανσάρει με συνεργάτες όπως οι Disney+, Hulu, HBOMax, Pluto, ESPN και άλλοι.

Ενώ όλες αυτές οι νέες λειτουργίες του FaceTime εξακολουθούν να απευθύνονται στους περισσότερους από δισεκατομμύρια χρήστες της Apple και το FaceTime δεν αποτελεί απειλή για το Zoom ή το Webex ή άλλες υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, είναι σίγουρα πιο business-friendly.

Για επιχειρηματικές ομάδες με λιγότερους από 32 χρήστες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για συνεργασία, το FaceTime είναι πλέον μια θεμιτή επιλογή. Ωστόσο, ακόμη και με αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, το FaceTime δεν αποτελεί σύστημα τηλεδιάσκεψης επιχειρηματικού επιπέδου και απ’ό,τι φαίνεται η Apple δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το FaceTime πιο επιθυμητό για τους καταναλωτές που το χρησιμοποιούν με την οικογένεια και τους φίλους τους και, υπό αυτή την έννοια, θα μπορούσε μελλοντικά να αντικαταστήσει το Zoom και άλλα παρόμοια προγράμματα για τον συγκεκριμένο σκοπό. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.