Η Carrefour και η Tesco σταματούν την συνεργασία τους στις αγορές προϊόντων

Ο γαλλικός όμιλος supermarket, Carrefour, και η βρετανική, Tesco, δήλωσαν  ότι δεν θα επεκτείνουν τη συμμαχία που προαναγγέλθηκε αρχικά, ως πιθανός τρόπος μείωσης του κόστους.

Οι εταιρείες αποκάλυψαν  “αποφάσισαν να μην επεκτείνουν την αγοραστική τους συμμαχία πέρα από το τριετές επιχειρησιακό πλαίσιο που συμφωνήθηκε το 2018”, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η συμμαχία λήγει επισήμως στις 31 Δεκεμβρίου και οι όμιλοι δήλωσαν ότι τώρα θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, ανεξάρτητα.

Η συμφωνία είχε ως στόχο να επιτρέψει στην Carrefour και την Tesco να μειώσουν τις τιμές, απαιτώντας καλύτερους όρους από προμηθευτές τροφίμων, όπως η Nestle, Procter & Gamble ή Unilever, και να επεκτείνουν τις σειρές των προϊόντων τους με τη δική τους ετικέτα.

Ομάδες supermarkets αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου δια- δικτυακού ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού γίγαντα, Amazon, ο οποίος συνεργάστηκε με ορισμένες εταιρείες για συνεργασίες παράδοσης και με ανταγωνιστές μειωμένων τιμών, όπως η Aldi και η Lidl.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here