Οι άνθρωποι επιστρέφουν στην κανονικότητα, αλλά πριν φύγουν από το σπίτι τους απασχολούν ερωτήματα ντυσίματος που ήταν σε μεγάλο βαθμό άσχετα πέρυσι. Παρόλο που ορισμένοι ανυπομονούν να έχουν και πάλι ευκαιρίες να ντυθούν, η βιομηχανία ενδυμάτων στοιχηματίζει ότι οι καταναλωτές δεν θα εγκαταλείψουν εντελώς τις φόρμες, τα φούτερ και άλλα άνετα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Οι εταιρείες περιμένουν ότι η επιθυμία για άνεση θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι μια τάση, είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής. Αρκετοί άνθρωποι συνήθισαν να ντύνονται άνετα τον περασμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν να γυρίσουν στα παλιά στυλ ντυσίματος. Οι καταναλωτές μετατοπίστηκαν σε πιο casual στυλ πριν από την εμφάνιση της πανδημίας και η δημοτικότητα των ενδυμάτων που έχουν σχεδιαστεί για μετάβαση από προπονήσεις γυμναστικής σε βόλτες δεν έχει ατονήσει. Το αν αυτή η casual εμφάνιση είναι έτοιμη για να έρθει και στην εργασία εξαρτάται από την εταιρεία και τον ρόλο του εργαζομένου.
Ορισμένοι εργοδότες μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους ενδυματολογικούς κώδικες για να δώσουν στους υπαλλήλους ένα κίνητρο να επιστρέψουν στο γραφείο και να κάνουν την προσαρμογή λιγότερο επώδυνη. Οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοί τους ζούσαν με φόρμες και πιτζάμες για ένα χρόνο, λόγω της εργασίας από το σπίτι και θα πρέπει να διευκολύνουν τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο πιο επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας.
Περίπου το 60% των Αμερικανών που εργαζόταν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας δήλωσε ότι συνήθως φορούσε casual ή αθλητικά ρούχα για να δουλέψει, ενώ μόνο το 6% είπε ότι συνήθως φορούσε ενδυμασία γραφείου. Είτε αλλάζουν οι κωδικοί ένδυσης είτε όχι, οι εργοδότες πρέπει να ενημερώσουν τους εργαζομένους τι να περιμένουν πριν τους φέρουν πίσω στο γραφείο.
Τα τακούνια είχαν ήδη χάσει έδαφος από τα πιο άνετα υποδήματα πριν από την πανδημία, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη μετατόπιση σε μποτάκια ή κομψά σανδάλια. Τα αθλητικά παπούτσια γίνονται όλο και πιο αποδεκτά, αρκεί να είναι μοντέρνα, όχι σχεδιασμένα για προπονήσεις.
Ενώ οι συνολικές πωλήσεις ενδυμάτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 22,3% κατά τη διάρκεια του 2020, οι πωλήσεις αθλητικών ενδυμάτων παρουσίασαν ελαφρώς μικρότερη πτώση κατά 18,9% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Euromonitor. Αρκετοί έμποροι λιανικής πώλησης πρόσφατα δήλωσαν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να αγοράζουν ρούχα για προπόνηση και άνεση.
Ενώ η Target βλέπει «εκρηκτική ζήτηση» για φορέματα, καλλυντικά και αποσκευές, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν αθλητικά είδη και ρούχα.
Στην μάρκα Athleta που ανήκει στη Gap, η οποία είχε πωλήσεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι, τα ρούχα lifestyle όπως σορτς, φορέματα, μαγιό και μπλουζάκια τα πήγαν καλά. Οι άλλες μάρκες της Gap δίνουν, επίσης, προτεραιότητα σε αθλητικά ρούχα, με τη Gap και την Old Navy να αναφέρουν αύξηση σε αθλητικά είδη ένδυσης ακόμη και όταν οι πωλήσεις φορεμάτων και η θερινή μόδα ήταν στο peak τους.
Η σύγκλιση που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια επίσης μεταξύ υψηλής μόδας με μάρκες αθλητικών ειδών δεν είναι τυχαία και αποτυπώνει τις αλλαγές στον τρόπο ζωής.Το άγχος για την εργασία μαζί με την ανάγκη για καλύτερη ζωή έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός νέου τρόπου ζωής πολύ πιο “casual” και οι άνθρωποι το εκφράζουν και στον τρόπο που ντύνονται.Επίσης όσο οι γενιές Millennials και Gen Z μπαίνουν περισσότερο στην αγορά εργασίας επηρεάζουν την στάση όλων των εργαζομένων απέναντι στις εταιρείες και των απαιτήσεων που έχουν.Είναι σίγουρο οτι στα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο η τάση του Athleisure θα παραμείνει.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.