19 Απρ 2024
READING

Το wearable «Halo» του Amazon προσθέτει μια νέα προσέγγιση στην εξατομικευμένη γυμναστική

3 MIN READ

Το wearable «Halo» του Amazon προσθέτει μια νέα προσέγγιση στην εξατομικευμένη γυμναστική

Το wearable «Halo» του Amazon προσθέτει μια νέα προσέγγιση στην εξατομικευμένη γυμναστική

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους για να τραβήξουν βίντεο με τον εαυτό τους να ασκείται και η νέα λειτουργία «Movement» θα προσφέρει ασκήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τους περιορισμούς τους.

Το Amazon εισέρχεται στο εξατομικευμένο fitness με μια νέα λειτουργία για το Halo, το fitness tracker και την εφαρμογή του, την Called Movement, η οποία μετρά τον τρόπο με τον οποίο κινείται ένα άτομο, προσδιορίζει τομείς βελτίωσης και προσφέρει επιμελημένες ασκήσεις.

Το Amazon παρουσίασε το Halo fitness tracker στα τέλη του 2020. Ήταν μια αξιοσημείωτη απομάκρυνση από άλλα wearables, όπως το Apple Watch και το Fitbit, με δυνατότητες παρακολούθησης του ποσοστού σωματικού λίπους, της θερμοκρασίας του σώματος κατά τον ύπνο και του τόνου της φωνής. Συνολικά, επικεντρώνεται στην παρακολούθηση πτυχών της υγείας ενός ατόμου που είναι εύκολα κατανοητές, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους αντί του δείκτη μάζας σώματος και μια εβδομαδιαία βαθμολογία δραστηριότητας αντί της καθημερινής. Η νέα λειτουργία είναι συνεπής με αυτήν την προσέγγιση.

Μέσα στην εφαρμογή του Halo, η αξιολόγηση του «Movement» κατευθύνει τους χρήστες να καταγράφουν τον εαυτό τους εκτελώντας διάφορες ασκήσεις χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου τους. Η δοκιμή διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και αξιολογεί για 20 πιθανούς φυσικούς περιορισμούς που σχετίζονται με ζητήματα όπως το εύρος κίνησης και η δύναμη. Μόλις ολοκληρωθεί, προτείνει 5-7 ρουτίνες οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένους προβληματικούς τομείς ενός ατόμου που θα βελτιώσουν τη φόρμα άσκησης και τελικά την κινητικότητα. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν κάθε φορά που κάνουν αυτές τις ασκήσεις και να παρακολουθούν τη βελτίωσή τους.

Η σπουδαιότητα αυτής της νέας λειτουργίας έχει να κάνει και με την πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. Ο στόχος του «Movement» είναι οι χρήστες να χτίσουν μυϊκή μνήμη γύρω από σωστές κινήσεις. Όταν κάνουν ένα κάθισμα, είναι η πλάτη τους ευθεία ή πιέζουν τη λεκάνη τους; Είναι τα γόνατά τους πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών; Η εφαρμογή στοχεύει να τους ενημερώνει με σιγουριά.

Υπάρχουν συνολικά 35 πιθανές διορθωτικές ασκήσεις, περίπου δέκα λεπτά ή λιγότερο η καθεμία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το φυσιοθεραπευτή και συγγραφέα Dr. Kelly Starrett, έναν ιδιαίτερα γνωστό για το κοινό του CrossFit, ο οποίος δείχνει κάθε μια από τις ασκήσεις σε βίντεο. Εκτός από αυτές τις σύντομες ασκήσεις υπάρχει μια σειρά από προπονήσεις έως 60 λεπτά που ενσωματώνουν τις ίδιες προτεινόμενες ασκήσεις κινητικότητας για άτομα που θέλουν μια πιο έντονη εμπειρία.

Αυτή είναι η πρώτη εισβολή του Halo στο εξατομικευμένο περιεχόμενο γυμναστικής και ακολουθεί το λανσάρισμα του Fitness+ της Apple, το οποίο διαθέτει μια σειρά από διαδικτυακά μαθήματα άσκησης. Ενώ η Apple δίνει έμφαση στην επιμέλεια, το Amazon δίνει στο εξατομικευμένο fitness, με βάση τις μετρήσεις και τη φυσική ικανότητα. Το Google έχει υιοθετήσει μια παρόμοια προσέγγιση για να προσελκύσει ανθρώπους, ωστόσο, το Amazon θέλει σαφώς να γίνει πιο προσωπικό με περιεχόμενο που στοχεύει ειδικά στους χρήστες και τα ζητήματά τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.